رستم امامعلی، پسر رئیس جمهور، رئیس مجلس ملی تاجیکستان شد

حق نشر عکس
TPS
رستم امامعلی، پسر بزرگ رئیس جمهور تاجیکستان، رئیس نو مجلس ملی
نخستین جلسه مجلس نو ملی یا مجلس علیای پارلمان تاجیکستان امروز جمعه، ۱۷ آوریل در شهر دوشنبه برگزار و رستم امامعلی، پسر بزرگ رئیس جمهور تاجیکستان، به ریاست این مجلس انتخاب شد.
طبق قانون تاجیکستان، رئیس مجلس ملی در سلسله مراتب قدرت شخص دوم محسوب میشود و در صورت درگذشت رئیس جمهور یا کنار رفتنش از قدرت، تا انتخابات جدید، زمام امور را در دست میگیرد.
محمدسید عبیداللهاف، از افراد بانفوذ در تاجیکستان از سال ۲۰۰۰ تا به حال رئیس مجلس ملی بود. بسیاری برکناری سه سال پیش او از سمت شهردار دوشنبه را پایان عمر سیاسیاش خوانده بودند.
مجلس ملی تاجیکستان ۳۳ عضو دارد و ۲۵ عضو آن را وکیلان مجالس پنج منطقه تاجیکستان، یعنی بدخشان، سغد، ختلان، نواحی وادی حصار و منطقه رشت انتخاب میکنند.
هشت عضو این مجلس را رئیس جمهور تاجیکستان تعیین میکند. دو روز پیش امامعلی رحمان شش عضو را معرفی کرد اما دو کرسی هنوز خالی است.
در جلسه امروز، رجبای احمدزاده، استاندار سغد به عنوان معاون اول و یادگار فیضف، استاندار بدخشان بعنوان معاون دوم رئیس مجلس ملی انتخاب شدند.
طبق قانون اساسی تاجیکستان، مجلس ملی این اختیارات را دارد:
- تأسیس و برهم زدن واحدهای مأموری
- انتخاب و بازخواند رئیس، معاونان و دادرسهای دادگاه قانون اساسی، دادگاه عالی و دادگاه عالی اقتصادی با پیشنهاد رئیس جمهور
- لغو مصونیت رئیس، معاونان و دادرسهای دادگاه قانون اساسی، دادگاه عالی و دادگاه عالی اقتصادی
- تعیین و برکناری دادستان کل کشور و معاونان او
حق نشر عکس
TPS
رستم امامعلی ۳۳ سال دارد و بیش از سه سال است که شهردار دوشنبه است. او پیش از آن، در وزارت اقتصاد و کمیته سرمایهگذاری تاجیکستان سمتهایی کلیدی داشته و ریاست خدمات گمرک و آژانس مبارزه با فساد مالی نیز بر عهده او بوده است.
او به فوتبال علاقه زیادی دارد و یکی از بنیانگذاران باشگاه “استقلال” دوشنبه در سال ۲۰۰۷ است. رستم امامعلی دو سال بازیکن این تیم بود. او حالا رئیس فدراسیون فوتبال تاجیکستان است و سال پیش به ریاست اتحادیه فوتبال آسیای مرکزی برگزیده شد.
کارشناسان انتخاب رستم امامعلی به ریاست مجلس ملی پارلمان تاجیکستان را هموار کردن راه او برای ریاست جمهوری میدانند.
مدیریت دفتر ریاست جمهوری تاجیکستان را هم آزاده رحمان، یکی از دختران امامعلی رحمان است.
امامعلی رحمان ۶۸ ساله است و از سال ۱۹۹۲ در جریان جنگ داخلی در تاجیکستان به قدرت رسید و نزدیک ۲۸ سال است که زمام امور را در دست دارد.
مخالفانش اورا به کیش شخصیت و قبضه قدرت در دست خود و خانوادهاش متهم میکنند.
انتخابات آینده ریاست جمهوری تاجیکستان قرار است ماه نوامبر، یعنی شش ماه دیگر برگزار شود. در صورت عدم شرکت امامعلی رحمان در این انتخابات و حمایتش از نامزدی پسر بزرگش، او به عنوان پیشوای ملت همچنان در قدرت سیاسی باقی خواهد ماند.
بر اساس قانون، امامعلی رحمان حق دارد تا پایان عمرش برای ریاست جمهوری خود را نامزد انتخابات کند.