بگومگوها درباره «هدیه آسمانی» برای کرونا؛ روسیه مجوز استعمال را صادر کرد

منبع: دبی – العربیه.نت، فارسی
علیرغم مجادلههای جاری در محافل پزشکی بینالمللی، پیرامون میزان درستی استفاده از درمان قدیمی مالاریا برای مبتلایان به کرونا که بیش از دو میلیون نفر در سراسر جهان را درگیر کرده، روسیه با توجه به جهشهای روزانه در شمار مبتلایان کرونا در این کشور، مجوز استفاده از این دارو را صادر کرد.
دولت روسیه اجازه استفاده مبتلایان به کرونا از «هیدروکسی کلروکین» را داد که به شکلی خاص برای درمان مالاریا مورد استفاده قرار میگیرد و میزان اثربخشی آن بر ویروس کرونا، به موضوعی بحث براگیز در محافل جهانی مبدل شده، اگرچه برخی کشورها مانند فرانسه، آمریکا و غیره شاهد تجربیات محلی انگشت شماری دراین خصوص بودهاند.
در بخشنامه انتشار یافته درعصر پنجشنبه ۱۶ آوریل، دولت روسیه دستورالعملهای لازم را در این خصوص به مسئولان پزشکی داده و روشن کرده که چین بیش از ۶۸۰۰۰ بسته از این دارو را به روسیه، اعطا کرده است.
این بخشنامه، پس از مکالمه تلفنی میان ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و شی جین پینگ، همتای چینی او منتشر شد.
این دارو در بیمارستانهایی توزیع خواهد شد که ویژه درمان مبتلایان به کووید ۱۹ یا افراد مشکوک به ابتلاء است.
عوارض جانبی خطرناک
از سوی دیگر، آژانس روسی نظارت بر ایمنی و اثربخشی داروها، وظیفه پیگیری تحقیقات در مورد بیخطر بودن و اثربخشی این دارو را بر عهده دارد.
گفتنی است که «کلروکین» و «هیدروکسی کلروکین»، داروهایی است که چندین دهه است برای درمان مالاریا مورد استفاده قرار میگیرند.
اما این دو دارو به ویژه اگر در دوزهای بالا یا همراه با داروهای دیگر تجویز شوند، عوارض جانبی جدی دارند، اگر چه دارای فواید ضد ویروسی هستند.
«هدیه آسمانی»
با این وجود، بسیاری از پزشکان و مسئولان، خواستار استفاده از این دارو در مقیاس گسترده هستند تا جایی که حتی ترامپ آن را یک «هدیه آسمانی» توصیف کرده است، اما محافل علمی و مقامات بهداشتی، خواستار انتظار تا دریافت تأیید علمی در مورد اثربخشی آن بوده و نسبت به خطرات آن برای بیماران، هشدار میدهند.
به گزارش برخی آژانس داروهایی اروپایی، پارهای از مطالعات و تحقیقات اولیه در فرانسه و چین پیرامون این داروها، به نتایج امیدوارکنندهای رسیده اما میزان اثربخشی این دو دارو هنوز «قطعی» نیست.
آژانسهای دارویی اروپا در اوایل ماه آوریل، خواستار استفاده از این دو دارو، صرفا در آزمایشهای بالینی یا «موارد اضطراری» شدند.