فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد

منبع: دبی_العربیه.نت فارسی
معاون اول رئیسجمهوری ایران با بیان اینکه «فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد»، از فساد عدهای خبر داد که «زندگی آنچنانی» دارند در حالیکه مردم زندگیشان در «سختی» است.
سیاست اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت ایران که پیش از اجرا، با انتقادات بسیاری به دلیل احتمال ایجاد فساد و رانت همراه بود، با گزارش جدیدی که دیوان محاسبات ارائه کرد، این انتقادات را به دولت افزایش داد. اما معاون اول رئیسجمهوری ایران از این سیاست ارزی دفاع کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، یکشنبه ۱۹ آوریل ۲۰۲۰، اسحاق جهانگیری، در نشست وزیر، معاونان و مدیران وزارت صمت، با اشاره به گزارش دیوان محاسبات درباره ناپدید شدن ۴٫۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰، آن را در حد یک سوءبرداشت دانست و تاکید کرد که بانک مرکزی مسئول تأمین ارز است؛ بنابراین حتی یک دلار را هر کسی گرفته باشد و کالا وارد نکرده باشد خیانت ملی مرتکب شده و باید در دستگاه قضایی محاکمه شود.
به گفته او، اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی با هدف «تأمین کالاهای اساسی» بود.
جهانگیری افزود: «فساد در هر جا و توسط هر کس که باشد باید با آن مبارزه کرد چرا که فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد. امید مردم زمانی تبدیل به یاس می شود که می بینند زندگیشان در سختی است اما عدهای با فساد زندگی آنچنانی دارند».
معاون اول رییسجمهوری ایران با اعتراف ضمنی به فساد مدیران، گفت: «مدیری که بداند فساد درزیرمجموعهاش رخ داده اما فوراً برخورد نکند، در حالت خوشبینانه مدیری بیعرضه و در حالت بدبینانه مدیری آلوده است».
او ادعا کرد که رییسجمهوری ایران خواستار انتشار «اسامی دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی در یک سامانه» شده بود.
گفتنی است، عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات ایران، ۱۴ آوریل، از ناپدید شدن چهار میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار توسط کسانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده بودند، خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، او اعلام کرد که مطابق بررسیهای به عمل آمده در سال ۹۷ بابت واردات کالاها و خدمات اساسی و غیراساسی معادل ۳۱ میلیارد و ۴۱۶ میلیون دلار ارز به نرخ دولتی تامین شده که طبق بررسیهای دیوان، تا تاریخ ۱۲ آذرماه سال ۱۳۹۸، مجموعا بالغ بر چهار میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی، وارداتی در ازای دریافت این ارزها، صورت نگرفته است.