صادرات فرش دستباف ایرانی ۹۰درصد کاهش یافت

منبع: دبی_العربیه.نت فارسی
مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف ایران با بیان اینکه سال ۹۸ بدترین سال برای فرش دستباف ایران بود، اعلام کرد که صادرات این کالا تا دو دهه قبل ۱٫۵ میلیارد بود، اما در سال ۹۸ تا ۵۰ میلیون دلار کاهش یافت.
عبدالله بهرامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، دوشنبه ۲۰ آوریل ۲۰۲۰، «تحریمهای آمریکا، افزایش قیمت تمام شده تولیدات، نداشتن استراتژی و برنامهریزی توسعهای و…» را از مهمترین دلایل کاهش صادرات فرش دستباف ایرانی عنوان کرد.
به گفته او، مهمترین دلیل کاهش صادرات این کالا، «تصمیم خلقالساعه و غیرکارشناسی بانک مرکزی در ایجاد پیمانسپاری برای این کالای استراتژیک و ملی بعد از تحریم آمریکا بود که باعث شد صادرکنندگان ریسک بالای تعهد ارزی را نپذیرفته و در نتیجه صادرات فرش ایران که در سال ۹۷ به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده بود، به ۵۰ میلیون دلار کاهش پیدا کند».
بهرامی از اشتغال «چند میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه فرش دستباف» خبر داد.
او افزود: «در سال ۹۸ بدترین سال صادراتی را تجربه کردیم، یعنی کالایی که تا دو دهه قبل ۱٫۵ میلیارد دلار صادرات داشت، حالا به ۵۰ میلیون دلار صادرات در سال ۹۸ تنزل پیدا کرده است و جایگاه اول صادرات جهان را از دست دادهایم».
پیش از این، نماینده مردم شیراز در مجلس ایران، از کاهش سهم کشورش در بازار فرش دستباف دنیا از ۸۰ به ۱۵ درصد خبر داده بود.
بهرام پارسایی در گفتوگو با ایسنا، آمارها از فرش دستباف را بسیار تاسفبرانگیز دانست و گفت: «این هنر منحصر به فرد مورد کملطفی، بیتوجهی و اجحاف قرار گرفته است».