افزایش قیمت خودرو از ابتدای سال؛ پراید با کاهش به ۶۷ میلیون تومان رسید

حق نشر عکس
TASNIM
باراز خودرو از ابتدای سال ۱۳۹۹ همزمان با شیوع ویروس کرونا در ایران و رکود معاملات، شاهد افزایش قیمتها بوده است.
امروز قیمت پراید ۱۱۱ (سفید) با کاهش یک میلیون تومانی نسبت به دیروز در بازار آزاد به ۶۷ میلیون تومان رسیده است؛ پراید ۱۳۱ امروز ۶۴/۵ میلیون تومان معامله شده است.
طی هفتههای اخیر هم محصولات خودروسازان داخلی نظیر ایران خودرو و سایپا و هم خودروهای مونتاژی نظیر خانواده پژو شاهد افزایش قیمت بودهاند.
فعالان بازار خودرو تعطیلی مراکز شمارهگذاری خودروها و فروش “کارتکسی” بعضی از نمایندگیهای ایران خودرو را دلیل افزایش قیمتها میدانند.
به گفته آنها خودرویی نظیر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که در اواخر اسفند حدود ۱۰۲ میلیون تومان قیمت داشت، توسط بعضی نمایندگیها تا ۱۲۰ میلیون تومان “بر روی کاغذ” فروخته شده که این خود عامل گرانی خودرو در بازار شده است.
قیمت پراید ۱۱۱ سفید در بازار آزاد
میلیون تومان
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران به خبرگزاری ایسنا گفته است: “زمانی که فروشندگان خودرو میبینند که نمایندگان رسمی خودروسازان به طور مثال خودرو ۲۰۶ که پیش از سال جدید، کارتکسی ۹۵ میلیون تومان عرضه میکرده است، اکنون در حدود ۱۱۶ میلیون تومان میفروشد، قیمتهای خود را بالا میبرند.”
این اتفاقات در حالیست که به گفته بسیاری از فروشندگان بازار خودرو معاملات هنوز در سال جدید راکد است و به جریان نیفتاده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا آمار تولید خودرو در ایران منتشر کرد که حکایت از کاهش تولید دارد.
بر اساس این آمار در سال ۹۸ در مجموع ۸۳۱ هزار و ۳۳۴ دستگاه انواع خودرو در ایران تولید شد که در مقایسه با پارسال افت ۱۳ درصدی نشان میدهد.
ایران خودرو پارسال ۳۷۲ هزار و ۵۹۱ دستگاه خودرو تولید کرد؛ سال ۹۷ میزان تولید این خودروساز ایرانی ۴۲۵ هزار و ۸۲۵ دستگاه بود.
میزان کاهش تولید سایپا طی یک سال گذشته یک درصد اعلام شده است.
حق نشر عکس
Irna
بر اساس آمارهای رسمی خودروسازان داخلی پارسال ۱۳ درصد کاهش تولید داشتهاند
افزایش قیمت ارز و مشکلات تحریم از جمله بالا رفتن قیمت مواد اولیه و سخت شدن مراودات بانکی با دنیای خارج در دو سال اخیر از عواملی بودهاند که قیمت تمام شده خودرو را بالا برده و این گرانی به مصرف کننده منتقل شده است.
به اینها باید مشکلات تامین ارز خودروسازان در سامانه نیما را هم اضافه کرد آن هم در شرایطی که درآمدهای ارزی دولت ایران به دلیل تحریمها کاهش یافته است.
عده دیگری از فعالان بازار خودرو، افزایش اخیر قیمت را ناشی از تورم عمومی میدانند.
همه اینها به افزایش زیان انباشته خودروسازان دامن زده است.
آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان گفته: “محاسبات این انجمن نشان می دهد مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.”
او در گفتگویی با خبرگزاری ایرنا سهم خودروسازان از این زیان را ۴۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.
همزمان با افزایش نرخ ارز در سالهای اخیر، اشتیاق برای ثبت نام خودرو به دلیل افزایش بین نرخ کارخانه و بازار آزاد کم نبوده است؛ در بسیاری از موارد بعضی از ثبت نام کنندگان از ناکامی خود در ثبت نام به دلیل حجم بالای متقاضیان سخن گفتهاند.