حق نشر عکس
Reuters
ماسک فروشی هم اکنون به یکی از مشاغل تازه و پر رونق در شهرهای آلمان، همچون این یکی در برلین، بدل شده است
آلمان از امروز ماسک پوشیدن در اماکن عمومی را اجباری کرده و همزمان برخی از محدودیتهای کرونا را برداشته است. مردم میتوانند ماسکهای دستساز خانگی بزنند و در نقاط مختلف شهرهایی چون برلین دستگاههای خودکار فروش ماسک قرار داده شده است.
پوشیدن ماسک از روز دوشنبه، ۲۷ آوریل، در تمامی وسائط نقلیه شهری و فروشگاهها در اکثر ایالات آلمان اجباری شده هر چند برخی ایالات مثل بایرن (باواریا) که شهر مونیخ در آن واقع شده مقررات مربوط به ماسک زدن را سختگیرانهتر از جاهای دیگر چون شهر برلین به اجرا گذاشتهاند.
در حالی که بایرن از میان ۱۶ ایالت آلمان سختگیرانهترین قوانین را در پیش گرفته اما برای مثال در برلین، مشتریان مغازهها مجبور به زدن ماسک نیستند.
با این حال و با توجه به موفقیت نسبی آلمان در کنترل شیوع کرونا، مقامهای این کشور رویکرد محتاطانهای برای لغو محدودیتها در پیش گرفتهاند.
در بقیه جهان هم کشورها هر کدام برای ماسک زدن در محافل عمومی رویکرد متفاوتی را پیش گرفتهاند و همزمان سازمان جهانی بهداشت هم تنها ماسک زدن را برای کسانی توصیه کرده که بیمارند یا نشانههای ابتلا به ویروس جدید کرونا را تجربه میکنند. این نهاد بهداشتی سازمان ملل متحد همچنین ماسک را برای کسانی که از بیماران کرونا مراقبت میکنند ضروری دانسته است.
سازمان جهانی بهداشت پوشیدن ماسک در محافل عمومی را توصیه نمیکند چرا که میگوید افراد ممکن است به علت زدن ماسک احساس کاذب مصونیت پیدا کنند و به همین علت از رعایت احتیاطهای پیشگیرانه صرف نظر کنند. همزمان به نظر این سازمان ماسک ممکن است بر اثر عطسه یا سرفه، آلوده و سرمنشاء استنشاق باکتریها و ویروسها شوند.
اخبار کرونا در اروپا؛
رسانههای آلمان میگویند زدن ماسک در راهروهای مدارس اجباری اما در داخل کلاسها اختیاری است. دانش آموزانی که اجازه بازگشت به مدارس را گرفتهاند با فاصله فیزیکی از هم در کلاس مینشینند و باید در هنگام ورود به راهروها و زنگهای تفریح ماسک بزنند.
کلاس ها و مکانهای عمومی مدارس هم قرار است به دفعات با مواد ضدعفونیکننده پاک شوند.
با وجود این، هنوز اکثر دانشآموزان اجازه بازگشت به مدارس را ندارند و تنها به آن دسته از مقاطع که امتحانات نهایی در پیش دارند اجازه داده شده که سر کلاس بروند.
مقامهای آلمان میگویند پوشیدن ماسک در ایستگاههای وسائط نقلیه، داخل اتوبوسها و قطارهای شهری اجباری است هر چند مسافران قطارهای بیرون شهری و مسافتهای طولانی مجبور به زدن ماسک نیستند.
حق نشر عکس
AFP
دستگاه های خودکار فروش ماسک در نقاط مختلف شهرهایی چون برلین مستقر شدهاند
ماسکهای دست ساز خانگی هم از نظر مقامهای آلمانی قابل قبول است و نیازی نیست که همه از ماسکهای پزشکی استفاده کنند هر چند دستگاههای خودکار فروش ماسک هم در مناطق پرتردد شهری مستقر شده است.
همزمان با آلمان، چند کشور دیگر اروپایی چون سوییس و جمهوری چک هم از روی دوشنبه لغو تدریجی محدودیتها را آغاز کردند. با این حال، هنوز بخش بزرگی از اروپا در قرنطینه کرونا به سر میبرد از جمله ایتالیا که همچنان در این باره سختگیری میکند.
دامین مکگین، خبرنگار بیبیسی در برلین آلمان میگوید: «دردسر تهیه ماسک حالا همچون خرید دستمال توالت کابوس مردم آلمان شده است و اینجا و آنجا تابلوهای جدید پشت شیشیه مغازهها میتوان دید که برای فروش ماسکهای دست ساز تبلیغ میکنند؛ هر کدام حدودا ۱۰ یورو قیمت دارند. در بخشهایی از شهر هم که کمی سلیقه و مدل و مد اهمیت دارد ماسکهای رنگارنگ و متنوع عرضه میشود… به نظر میرسد که زدن ماسک اکنون میرود که به یک بخش بهنجار از پوشش روزانه بدل شود.»
آلمان تاکنون ۵۷۵۰ نفر را بر اثر بیماری کووید۱۹ از دست داده است که به نسبت آمارهای اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و بریتانیا بسیار کمتر است.
تستگیری فراگیر و مداوم، وضع زودهنگام محدودیتها و شناسایی و محدودکردن مبتلایان مواردی است که به نظر می رسد به آلمان برای کنترل موفق کرونا کمک کرده است.
بیشتر بخوانید
حق نشر عکس
Getty Images
دوشنبه ۲۷ آور یل؛ کلاس درسی در برلین که معلم ماسک زده اما دانشآموزان مجبور به زدن ماسک نیستند هرچند باید با فاصله از هم بنشینند
آمارهای کرونا در بقیه اروپا
همزمان با لغو تدریجی محدودیتها در بخشهایی از اروپا، آمار قربانیان کووید۱۹ در سایر نقاط این قاره هم رو به کاهش دارد.
در اسپانیا که بیشترین مرگ بر اثر کرونا را بعد از ایتالیا داشته، مقامها کمترین آمار جان باختگان طی یک ۲۴ ساعت ظرف ۵ هفته گذشته را گزارش کردهاند که حکایت از مرگ ۲۸۸ نفر را دارد. این کشور از دیروز، یکشنبه، بعد از حدود ۶ هفته به کودکان اجازه داده از خانهها بیرون بیایند.
در سوییس، آرایشگاهها و گل فروشیها و محصولات باغبانی فروشیها از امروز درهای خود را باز کردند و قرار است مدارس و مغازههای دیگر، منهای رستورانها، هم ظرف دو هفته آینده بازگشایی شوند.
با این حال در این کشور هنوز تجمع بیش از ۵ نفر تا هشتم ماه ژوئن ممنوع خواهد بود و هنوز معلوم نیست که میکدهها و رستورانها چه روزی قرار است باز شوند.
در شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک، برای نخستین بار بعد از وضع محدودیتها در میانه ماه مارس گذشته، ماموران کنترل بلیتها وارد وسائط نقلیه شدند.
اتوبوسها و قطارها از دو روز گذشته و در خلال روزهای آخر هفته شروع به ارایه سرویسهای بیشتر کردند و از امروز، دوشنبه، مرزهای چک به روی بازرگانان و دانشجویان باز شده هر چند گردشگران هنوز اجازه سفر به این کشور را نیافتهاند.
در بریتانیا، بوریس جانسون که بعد از ابتلا به کووید۱۹ تا بستری در اتاق مراقبتهای ویژه هم رفت و برگشت، از امروز دوباره در راس کابینه خود قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید