دولت حسان دیاب در لبنان سرانجام طرحی را برای خروج از بحران اقتصادی این کشور تصویب کرد. در این طرح ۸۰ میلیارد دلار هزینه برای خروج از بحران در نظر گرفته شده است.

حسان دیاب، نخستوزیر لبنان
دولت لبنان به ریاست حسان دیاب، نخستوزیر این کشور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت / ۳۰ آوریل لایحه برنامه نجات اقتصادی این کشور برا تصویب کرد.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان پس از پایان نشست کابینه در صفحه توییتر خود نوشت:
«همه اعضای کابینه پس از اعمال اصلاحاتی کوچک، برنامه پیشنهادی نجات اقتصاد کشور را تصویب کردند.»
منابع محلی گفتهاند که طرح نجات اقتصادی دولت دیاب ۸۰ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت. براساس این برنامه، دولت قصد دارد هزینههای عمومی را به شکل گستردهای کاهش دهد و در پنج سال آینده بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار سرمایه یا کمک خارجی جذب کند. دولت لبنان همچنین امیدوار است که بتواند با ارائه این طرح از صندوق بینالمللی پول وام دریافت کند.
در لبنان بحران اقتصادی و سیاسی گسترده از اکتبر سال ۲۰۱۹ آغاز شد. سعد حریری نخستوزیر سابق لبنان در پی چند هفته اعتراضات خیابانی علیه سیاستمداران حاکم، فساد، فرقهگرایی و مشکلات اقتصادی ۷ آبان / ۲۹ اکتبر از سمت خود استعفا داد. حسان دیاب نامزد مورد حمایت حزبالله لبنان با کسب حمایت ۶۹ نماینده پارلمان لبنان، حائز بیشترین آرا شد. میشل عون ۲۸ آذر / ۱۹ دسامبر ساعتی بعد از اعلام این خبر، دیاب را مأمور تشکیل کابینه کرد و دیاب یکم بهمن / ۲۱ ژانویه سرانجام کابینه خود را تشکیل داد. او وعده داده بود که با اصلاحات عمیق، اقتصاد کشور را از ورطه ورشکستگی برهاند.
با این حال شیوع ویروس جدید کرونا و قرنطینه عمومی در لبنان ببشتر به اقتصاد نابهسامان این کشور آسیب رساند و دولت در ماه گذشته اعلام کرد که حتی توانایی پرداخت هزینههای خود را هم ندارد.
در چنین شرایطی از دو هفته پیش بیروت، پایتخت لبنان و طرابلس بار دیگر صحنه تظاهرات گسترده مردم و درگیریهای متعدد با نیروهای امنیتی شدند. معترضان در روزهای اخیر چندین بانک را به آتش کشیدند. در این درگیریها دهها نفر زخمی شدند.
معترضان سیاستمداران لبنانی را عامل اصلی بحران جدی اقتصادی در این کشور میدانند که به ورشکستگی مالی کشانده شده است. آنها همچنین سیاستمداران را متهم به فساد میکنند و خواهان تشکیل حکومت غیرفرقهای و متشکل از نخبگان هستند.
بیشتر بخوانید: