منبع: دبی-العربیه.نت فارسی
دانشمندان و شرکتها در بسیاری از کشورها، در حال پیشی گرفتن از هم در یافتن واکسنی کارآمد برای جلوگیری از شیوع این پاندمیک هستند که جهان را عرصه تاخت و تاز خود قرار داده؛ آنهم در حالی که به پیشبینی سازمان جهانی بهداشت، این ویروس، دامنگیر بیشتر جمعیت جهان خواهد شد.
در چارچوب این رقابتهای نزدیک، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته ۳۰ آوریل، در وب سایت خود اعلام کرد که ۱۰۲ مورد از واکسن های احتمالی برای کووید ۱۹ در سراسر جهان، در دست تهیه است.
به گفته این سازمان، ۸ واکسن بالقوه اضافی نیز علاوه بر ۷ مورد اعلام شده در ۴ روز پیش، برای آزمایش های بالینی، تأیید شده اند.
البته هنوز روشن نیست، آزمایش مجموعه هشت واکسن جدید بروی انسان، آغازشده است یا خیر.
آزمایش بروی انسان
در این زمینه، سی ان ان، خاطرنشان کرد: در بین مجموعههای در نظر گرفته شده برای آزمایشهای بالینی به روی انسان، ۴ مجموعه از کشور چین، یک مجموعه از بریتانیا و یک مجموعه از آمریکا و یک مجموعه مشترک آمریکایی و اروپایی هستند.
گفتنی است که ایالاتمتحده، نخستین کشوری است که آزمایشهای بالینی را بر روی انسان انجام داد که از سوی سازمانهای ملی بهداشت آمریکا در ۱۶ مارس گذشته، انجام گرفت.
این درحالی است که شماری از شرکتها همچنان درحال اعلام تولید دارو برای درمان ویروس هستند که جدیدترین آنها چه بسا توسط آنتونی فاوچی، مدیر انستیتوی ملی بیماریهای عفونی در ایالاتمتحده اعلام گردید.
او دیروز پنجشنبه ۳۰ آوریل، اظهار داشت: رمدیسیور ضد ویروس، تأثیر آشکاری در درمان بیماران دارد. فاوچی از کاخ سفید گفت: «داده ها نشان می دهند که رمدیسیور، تأثیر آشکار، مهم و مثبتی در کاهش دوره بهبودی در مبتلایان به ویروس کرونا داشته است.»
وی همچنین توضیح داد که آزمایشها نشان داده است که «این دارو می تواند آنزیمی را متوقف کند که ویروس از آن برای تقویت و شیوع بیماری، استفاده میکند».
این گفته فاوچی، بارقه امیدی را زنده کرده است زیرا این دارو در یک پژوهش انجام شده توسط سازمانهای بهداشت آمریکایی درمورد ۱۰۳۶ بیمار در ۴۷ نقطه در آمریکا، ۲۱ مورد در اروپا و آسیا مورد استفاده قرار گرفت.
معرفی واکسن تا پایان سال
برخی محافل پزشکی در مورد زمان اعلام یکی از این واکسنها به عنوان واکسن ضد کرونا، میگویند که این رویداد، در اواخر امسال رخ میدهد، در حالی که به نظر برخی محافل خوش بین، واکسن در ماه سپتامبر، رونمایی خواهد شد.
در همین زمینه، رئیس بخش واکسن و سرم در شرکت صنایع دارویی آمریکا « فایزر»، اعلام کرد که این شرکت امیدوار است، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن ضد کرونا تولید کند که هم اکنون با شرکت آلمانی (بایو ان تک ) به طور مشترک، تا پایان سال جاری برای استفاده اضطراری بر اساس نتایج آزمایش، درحال تولید آن است.