منبع: دبی-العربیه.نت فارسی
در گرماگرم رقابت جهانی برای مبارزه با پاندمیک کرونا و دستیابی به درمانی برای کووید ۱۹، که تاکنون، ۲۹۰ هزار نفر را به کام مرگ فرستاده، آژانس بهداشتی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۱۴ مه، اعلام کرد که واکسن کووید -۱۹ در «بهترین سناریو»، ظرف یک سال آماده خواهد شد.
این آژانس اظهار داشت که بر اساس یک سناریوی «خوش بینانه»، کاربرد واکسن ظرف یک سال میتواند مورد تائید قرار بگیرد.
در همین حال، مارکو کاوالیری، رئیس بخش واکسن آژانس، نسبت به ادعاهای قبلی مبنی بر آمادهسازی این واکسن تا سپتامبر آینده، ابراز تردید کرده و به خبرنگاران گفت: «در مورد واکسنها، با توجه به اینکه تولید آنها باید از نقطه صفر آغاز شود… در نگاهی خوش بینانه، میتوان تولید در یک سال را انتظار داشت.»
کاوالیری افزود: ایده کنونی ما این است که تمامی واکسنهای در حال تولید باید از مرحله سوم، در معرض آزمایشهای بزرگ قرار بگیرند تا میزان تامین مصونیت آن، مشخص شود. او گفت: «چه بسا با توسعه پاندمیک، همه چیز پیش برود و خواهیم دید که آیا نیاز به اقدام دیگری داریم یا نه.»
در حال حاضر حدود ده واکسن «احتمالی»، درحال آزمایش در مراحل پیشرفته در چین، بریتانیا، آلمان و ایالات متحده می باشند.
این در حالی است که به پیشنهاد برخی از کارشناسان، لزومی به انجام آزمایشهای بالینی کاملاً گسترده نیست. کاوالیری گفت: «این موضوع در حال حاضر مورد نظر نیست.»
آزمایش به روی ۱۰۰واکسن
این درحالی است که ۱۰۰ «درمان» و واکسن کرونا از سوی چندین شرکت و سازمانهای رسمی کشورهای مختلف در حال آزمایش است و سازمان جهانی بهداشت، شامگاه چهارشنبه ۱۳ مه، در تازه ترین موضع خود؛ احتمال داده است که ویروس کرونا، هرگز ناپدید نخواهد شد و همانند سایر ویروسها با انسان همزیستی خواهد داشت.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر هشدار داده بود که پاندمیک کرونا ممکن است برای مدت طولانی با ما همراه باشد. این سازمان بر این باور است که کرونا که علت بیماری -۱۹ است، میتواند همانند ویروس اچ ای وی، بومی گردد که علت بیماری ایدز میباشد.
این سازمان هشدار داد هر گونه تلاش برای پیشبینی زمان انتشار کرونا، نافرجام است و همه باید برای مبارزه با آن، نهایت تلاش را به خرج دهند.
مایک رایان، مدیر اجرایی برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری آنلاین گفت: « نکته مهم، مطرح کردن این سخن است که این ویروس چه بسا تبدیل به ویروس دیگری گردد که در جوامع ما بومی شده و هر گز هم ناپدید نمیشود.»
او افزود: «فکر میکنم باید واقع بین بوده و فکر نکنیم که هر کسی قادر است زمان ناپدید شدن این بیماری را پیشگویی کند.به نظرم هیچ حرفی در این خصوص نمیتوان زد و تاریخ معینی هم وجود ندارد. این بیماری ممکن است تداوم یاقته و به شکل مشکلی دراز مدت در آید و چه بسا اینگونه هم نباشد.»
ماریا ون کرکوف، اپیدمیولوژیست سازمان بهداشت جهانی در یک نشست خبری گفت: «ما باید متقاعد شویم که بیرون رفتن از این پاندمیک، زمان خواهد برد.»
درمانهایی در مراحل آغازین
سازمان جهانی بهداشت، سهشنبه گذشته عنوان ساخت که به نظر میرسد، برخی از درمانها، شدت بیماری تنفسی کووید ۱۹ یا دوره ابتلاء را محدود میکند.
مارگرت هریس سخنگوی این سازمان در اظهار نظری خاطرنشان کرد: «ما بعضی از درمانها را داریم که به نظر میرسد در همان بسیار مراحل ابتدایی، میتوانند از خطر بیماری کاسته یا مدت آن را کاهش دهند اما واکسنی نداریم که بتواند ویروس را از میان برده یا متوقف کند».
او همچنین افزود: ما عملا به دادههای بالقوه مثبتی دست یافتهایم اما باید اطلاعات بیشتری را بررسی کنیم تا صد در صد مطمئن شده و بگوئیم فلان روش درمانی بهتر از دیگری است.
گفتنی است که سازمان جهانی بهداشت، هدایت ابتکار علمی جهانی برای تولید واکسنها، آزمایشها و داروهای کارآمد و ایمن برای جلوگیری از انتشار کرونا و آسان سازی تشخیص و درمان آن را بر عهده دارد.