حق نشر عکس
Getty Images
کرونا در افغانستان؛ شناسایی دهها مورد جدید و نگرانی از کمبود خدمات در مراکز بهداشتی
وزارت صحت/بهداشت افغانستان میگوید با شناسایی ۲۶۲ مورد مثبت تازه کرونا، شمار بیماران کووید ۱۹ در این کشور به ۶۶۶۴ نفر رسیده است. این نهاد از ثبت دو مرگ در نتیجه این بیماری نیز در یک شبانه روز گذشته خبر داده است. همزمان دیدبان شفافیت افغانستان با نشر تحقیقی از چالشهای نگران کننده از جمله کمبود امکانات در مراکز بهداشتی خبر داده است.
وزارت صحت/بهداشت افغانستان میگوید با شناسایی ۲۶۲ مورد مثبت تازه کرونا، شمار بیماران کووید ۱۹ در این کشور به ۶۶۶۴ نفر رسیده است.
وزارت صحت در اطلاعات منتشر شده در وبسایت این وزارت گفته که در یک شبانه روز گذشته دو مرگ در نتیجه این بیماری نیز ثبت شده و شمار جانباختگان به ۱۶۹ نفر رسید است.
شمار بهبود یافتگان نیز با ۷ مورد تازه به ۷۸۴ نفر رسیده است.
نگرانی از خدمات مراکز بهداشتی
همزمان با افزایش شیوع ویروس کرونا، دیدبان شفافیت افغانستان نتیجه یک تحقیق تازه خود را درباره وضعیت مراکز بهداشتی در این کشور منتشر کرده است.
در نتیجهگیری این تحقیق با اشاره به چالش مبارزه با کرونا آمده که مراکز بهداشتی افغانستان با مشکلاتی در بخش حفظ و مراقبت، مدیریت و نظارت از سوی وزارت بهداشت رو به رو هستند.
دیدبان شفافیت افغانستان از دولت خواسته تا به نیازهای فوری عملیاتی، دارو، نیروی کاری و تجهیزات مراکز بهداشتی رسیدگی کند.
حق نشر عکس
Getty Images
دیدبان شفافیت افغانستان از دولت خواسته تا به نیازهای فوری عملیاتی، دارو، نیروی کاری و تجهیزات مراکز بهداشتی رسیدگی کند.
این تحقیق با بررسی ۴۱ مرکز بهداشتی دولتی در ۱۳ ولایت؛ ولایتهای بلخ، بامیان، غزنی، هرات، کابل، قندهار، کاپیسا، خوست، قندوز، ننگرهار، پکتیا، پروان و میدان وردک تهیه شده است.
سید اکرام افضلی، رئیس اجرایی دیدبان شفافیت میگوید که باز بودن مراکز بهداشتی دولتی از نقاط قوت بخش صحت است اما کیفیت خدمات در این مراکز به دلیل کمبود منابع و امکانات و ضعف در نظارت با مشکل رو به رو است.
در نکات مثبت و خوشبینانه در این گزارش آمده که تنها ۷ درصد پزشکان مجوز برای وظیفه نداشته و ۸۳ درصد برخورد کارمندان بهداشتی با بیماران خوب گزارش شده است.
اما در نکات منفی، معیارهای بخشهای حفظ و مراقبت و عملیاتی “بد” گزارش شده و آمده که ۳۹ درصد مراکز آب پاک نداشته، ۵۱ درصد زمین شیبدار برای صندلیهای چرخ دار نداشته است، ۲۲ درصد تنها لوازم هشدار آتش داشته و تنها ۲ درصد دارای درهای خروجی اضطراری بوده، نیمی از توالتها ناپاک و غیربهداشتی گزارش شده و ۲۵ درصد شفاخانههای ولایتی و ۱۱ درصد شفاخانههای ولسوالیها با مشکل نداشتن آمبولانس رو به رو هستند.