کادیلاک اینر اسپیس با الهام از ماشینهای لوکس آمریکایی دهه ۵۰ میلادی طراحی شده است
این هفته در جهان خودرو: کانسپت کادیلاک برای نمایش امکانات ماشینهای لوکس در آینده، اولین مدل الکتریکی کرایسلر، گام مهم جنرالموتورز به سمت الکتریکی شدن و رکورد جدید فروش رولزرویس.
تعریف آمریکایی از ماشین لوکس
کادیلاک برای نمایش ایدهاش از ماشینهای لوکس آینده، کانسپتی به نام “اینر اسپیس” (Inner Space) رونمایی کرده که به گفته کارخانه تجربه رانندگی با آن کاملا با ماشینهای امروز متفاوت است.
این کانسپت بخشی از مجموعه ماشینهایی است که کادیلاک از پارسال برای ترسیم مسیر آینده کارخانه معرفی کرده است. نام این مجموعه “هیلو” (Halo) است. کادیلاک پارسال یک ماشین پرنده و یک ون خودران از این مجموعه معرفی کرد و میگوید این ماشینها مانند فانوس دریایی مقصد نهایی کارخانه را در دهههای آینده نشان میدهند.
اینراسپیس با الهام از ماشینهای لوکس دو در آمریکایی در نیمه قرن بیستم طراحی شده است. این ماشینها که بدنهای کشیده با دو در بزرگ داشتند در دهه پنجاه و شصت میلادی به نمادی از ثروت تبدیل شدند.
در اینر اسپیس، همزمان با درها سقف هم بلند میشود تا دسترسی به ماشین آسان شود. با باز شدن درها صندلی به سمت بیرون میچرخد تا راننده و سرنشین راحتتر بنشینند. روبروی آنها نمایشگر بزرگی قرار دارد که با فنآوری واقعیت مجازی اطلاعات بیشتری از جاده به دو سرنشین نمایش میدهد و اگر بخواهند میتوانند در آن فیلم تماشا کنند.
کادیلاک اینر اسپیس الکتریکی و کاملا خودران است
اینر اسپیس الکتریکی و کاملا خودران است. کادیلاک میگوید با ساخت فنآوری تازه مجبور نیست باتریها را یکجا کنار هم قرار دهد و آنها را در بخشهای مختلف ماشین گذاشته است. به این ترتیب دست طراحان باز شده تا فضای بیشتری برای اتاق طراحی کنند.
هوش مصنوعی ماشین طوری طراحی شده که میتواند مثلا اگر راننده از محلی تاریخی یا توریستی عبور میکند برایش تور بازدید رزرو کند و مسیر را با توجه به این بازدید تغییر دهد.
کادیلاک میخواهد اولین ماشین کاملا خودران خود را در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه کند. تولید اولین مدل الکتریکی کادیلاک به نام لیریک از بهار امسال آغاز میشود. کادیلاک تولید یک سدان الکتریکی به نام سلستیک هم در برنامه دارد که دستساز است و در تعدادی بسیار کم تولید خواهد شد.
شرط بقای کرایسلر
اولین مدل الکتریکی کرایسلر در سال ۲۰۲۵ به بازار خواهد آمد
کرایسلر کانسپتی از مدل آینده خود نمایش داده که بسیاری از تحلیلگران معتقدند آخرین فرصت این شرکت برای بقا در صنعت خودرو است. براساس کانسپت “ایر فلو” (Airflow) ماشینی ساخته خواهد شد که قرار است در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه شود.
کرایسلر زمانی یکی از سه خودروساز بزرگ آمریکا و از نامهای معتبر در صنعت خودروی جهان بود. اما شراکت ناموفق با دایملر در دهه نود میلادی و فروپاشی اقتصاد جهان در سال ۲۰۰۸ ضربه بزرگی به کرایسلر زد و باعث ورشکستگی شرکت شد.
کرایسلر اکنون یکی از پانزده خودروساز گروه استلانتیس است. این شرکت تنها دو محصول دارد که با محصولات اعضای دیگر استلانتیس همپوشانی دارد و آن را در موقعیتی ضعیف در این گروه خودروسازی قرار داده است.
ایرفلو اولین مدل الکتریکی کرایسلر خواهد بود. ظاهر ماشین فرمی بین یک کوپه، شاسیبلند و استیشن است و شکل چراغها و نمای جلوی ماشین قرار است در مدلهای بعدی شرکت تکرار شود.
کرایسلر میگوید قصد ندارد با خودروسازان لوکس رقابت کند
در طراحی اتاق بر فنآوریهای تازه تمرکز زیادی شده است. روی داشبورد سه نمایشگر گذاشته شده و سرنشینان عقب هرکدام نمایشگر خود را دارند. کرایسلر میگوید ماشین در سطح ۳ خودران است و در اکثر مواقع به راننده نیازی ندارد. سیستم عامل ماشین از طریق اینترنت بهروز میشود و به این ترتیب کارخانه میتواند به مرور زمان امکانات تازه به ماشین اضافه کند.
کریستین فیوئل، مدیر جدید کرایسلر میگوید همه محصولات شرکت از سال ۲۰۲۸ به بعد الکتریکی خواهد بود. به گفته او قیمت ایرفلو ارزان نخواهد بود اما این شرکت نمیخواهد با آن با محصولات خودروسازان لوکس رقابت کند.
از مجموعه جهان خودرو بخوانید:
وانت الکتریکی شورلت
تولید وانت الکتریکی شورلت در بهار آینده آغاز خواهد شد
جنرالموتورز سال آینده با عرضه یک مدل الکتریکی از شورلت سیلورادو گام بزرگی به سوی الکتریکی شدن برخواهد داشت. سیلورادو پرفروشترین و پرسودترین محصول جنرالموتورز است. به همین دلیل موفقیت یا شکست این وانت از سی ماشین الکتریکی است که جنرالموتورز قرار است تا سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه کند، مهمتر است.
وانت الکتریکی جدید شورلت دو کابین است و در جلوی ماشین صندوقی دارد که به گفته کارخانه خرید هفتگی یک خانواده را میتوان در آن گذاشت. ابعاد بخش بار را هم میتوان با خواباندن صندلیهای عقب یا کشیدن در عقب بیشتر کرد.
مدل لوکس سیلورادو نمایشگر ۱۷ اینچی دارد
شورلت میگوید سیلورادو با هر بار شارژ میتواند تا ۶۴۰ کیلومتر حرکت کند. به گفته کارخانه سرعت شارژ باتریها تا حدی است که در ده دقیقه به اندازه ۱۶۰ کیلومتر انرژی ذخیره میکنند. قدرت موتور ۶۶۴ اسب بخار است و به گفته کارخانه شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعتش ۴.۵ ثانیه است.
تولید سیلورادو از بهار آینده و با عرضه مدل ارزانتری از ماشین آغاز میشود. قیمت پایه این ماشین زیر ۴۰ هزار دلار اعلام شده است اما پیشبینی میشود با اضافه شدن امکانات سفارشی قیمت مدلهای مختلف ماشین بین ۵۰ تا ۸۰ هزار دلار باشد.
شورلت پاییز آینده یک مدل لوکس از این وانت تولید خواهد کرد که قیمتش ۱۰۵ هزار دلار است و این شرکت میگوید ۱۲ دقیقه پس از آغاز پیشفروش این مدل، همه را فروخته است.
بازار وانتهای الکتریکی به سرعت در حال بزرگ شدن است. تا سال ۲۰۲۵ ده مدل مختلف از خودروسازان آمریکایی و ژاپنی به بازار خواهد آمد. جنرالموتورز میخواهد با شکست تسلا به بزرگترین خوردوساز الکتریکی آمریکا تبدیل شود و موفقیت این وانت تاثیر مهمی در این رقابت خواهد داشت.
روزهای خوش رولزرویس
رولزرویس میگوید محصولاتش را تا پاییز سال ۲۰۲۲ پیشفروش کرده است
رولزرویس میگوید با وجود بحران کرونا، این شرکت با ۴۹ درصد افزایش رکوردی تازه در فروش ثبت کرده است. خودروساز لوکس انگلیسی میگوید در سال گذشته میلادی ۵ هزار و ۵۸۶ ماشین فروخته که بیشترین فروش در تاریخ ۱۱۷ ساله این شرکت است.
تورستن مولر، مدیر رولزرویس میگوید پاسخ به افزایش تقاضا به چالش اصلی خودروسازان لوکس تبدیل شده است.
با برداشته شدن محدودیتهای کرونا، تقاضا برای ماشینهای بسیار لوکس افزایش یافته است. آقای مولر میگوید، کرونا باعث شد تا تعداد سفرها کاهش یابد و ثروتمندان به همین دلیل پول خرجنشده زیادی دارند که میخواهند با آن کالاهای لوکس بخرند.
رولزرویس میگوید ماشینهایش را تا پاییز سال ۲۰۲۲ پیشفروش کرده و کارخانه با حداکثر ظرفیت در حال کار است.
بنتلی، رقیب رولزرویس هم هفته گذشته اعلام کرد که فروشش در سال ۲۰۲۱ بیش از سی درصد افزایش یافته و این شرکت هم رکورد تازهای در فروش ثبت کرده است. لامبورگینی، سازنده خودروهای اسپرت ایتالیایی هم میگوید با فروش هشت هزار و ۴۰۵ دستگاه ماشین در سال ۲۰۲۱، بیشترین تعداد ماشین را در تاریخ شرکت فروخته است.