جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت که «بهزودی» تعداد محدودی از نیروهای آمریکایی را به شرق اروپا اعزام میکند.
بایدن جمعه 28 ژانویه پس از بازگشت از سفر پنسیلوانیا در جمع خبرنگاران گفت، «تعداد محدودی از نیروهای آمریکایی را در آینده نزدیک به شرق اروپا و برخی کشورهای ناتو اعزام خواهم کرد.»
در همین رابطه ولادیمیر زیلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از کشورهای غربی خواست بهدلیل حضور نیروهای روسی در مرز با کشورش خویشتنداری خود را از دست ندهند.

ولادیمیر زیلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین
او از روسیه نیز خواست برای حل بحران کنونی از خود حسننیت نشان دهد.
رئیس جمهوری اوکراین با انتقاد از رسانههای بینالمللی و «برخی رهبران کشورها» گفت که بعضی اخبار و مواضع به گونهای مطرح میشوند که انگار اوکراین در حال جنگ است و ارتشها در حال درگیری در شهرها هستند.
خواستههای روسیه
این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواستار ادامه «گفتوگو» برای کاهش تنشها شدند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه
کاخ الیزه در اطلاعیهای اعلام کرد که در تماس تلفنی میان دو رئیس جمهور، «پوتین بهروشنی گفت که خواستار جنگ و درگیری نیست.»
کرملین نیز بیان کرد، «پوتین در این تماس به مکرون گفته که غرب خواستههای روسیه برای کاهش سطح تنش را نادیده گرفته است.»
ایالات متحده و ناتو چهارشنبه بهطور مکتوب خواستههای امنیتی روسیه از جمله عدم توسعه پیمان آتلانتیک شمالی به شرق اروپا و بازگشت ناتو به مرزهای سال 1997 را رد کردند.
در ادامه بیانیه کرملین آمده است که اصل تقویت امنیت یک طرف به زیان دیگر کشورها، از سوی آمریکا و متحدان آن نادیده گرفته شده و مسکو نحوه پاسخ آتی خود را بعد از بررسی پاسخ غرب، مشخص خواهد کرد.
همزمان آمریکا و اتحادیه اروپا جمعه در بیانیهای مشترک از تامین گاز کافی برای اروپا در صورت حمله روسیه به اوکراین خبر دادند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم جمعه با تاکید بر این که روسیه خواهان جنگ نیست، افزود، کشورش برای حل و فصل بحران اوکراین «دیپلماسی» را ترجیح میدهد.
او همچنین خاطرنشان کرد، «به احدی اجازه نخواهیم داد منافع ما را نادیده بگیرد.»
در همین رابطه برخی نمایندگان مجلس روسیه خواستار بهرسمیت شناختن استقلال مناطق شرق اوکراین و مسلحکردن آنها شدند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا
جنگ حتمی نیست
لوید آستین، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک آمریکا جمعه در یک نشست خبری اعلام کردند که وقوع جنگ میان مسکو و کییف حتمی نیست اما در صورت وقوع، خسارات انسانی آن «وحشتناک» خواهد بود.
مارک میلی تصریح کرد که «با توجه به حضور فراوان نیروهای زمینی، توپخانه، موشکهای بالستیک و نیروی هوایی روسیه در نزدیکی مناطق پر جمعیت اوکراین خسارات بشری زیادی در صورت آغاز جنگ قابل تصور است.»
او از روسیه خواست که نیروهای نظامی خود را از مرز اوکراین به عقب براند و اظهار داشت که بکارگیری نیروی نظامی باید به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته شود.
وزیر دفاع آمریکا نیز ابراز کرد که رئیس جمهوری روسیه هنوز تصمیمی برای حمله به اوکراین نگرفته است. با این حال هشدار داد که پوتین نیروی کافی برای اشغال اوکراین را در مرز این کشور مستقر کرده است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو
گزینههای زیاد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو جمعه گفت، روسیه در تعامل با بحران اوکراین «گزینههای زیادی» دارد و تاکید کرد که فرصت برای گفتوگو و حلوفصل مسالمتآمیز این بحران کماکان وجود دارد.
او اشاره کرد، «جنگ سایبری، کودتا در کییف، فعالیتهای تخریبی از طریق جاسوسها، روشها و ابزارهای در اختیار روسیه برای فشار به اوکراین هستند. ما باید آماده چنین رفتارهایی از سوی مسکو باشیم.»
وی افزود، «ناتو آماده گفتوگو سیاسی است اما در صورت اصرار روسیه بر جنگ، ما نیز آماده رویارویی هستیم.»
روسیه جمعه در واکنش به برخی «اقدامات محدودکننده اتحادیه اروپا»، اعلام کرد که جمعی از مسئولان این اتحادیه را از ورود به خاک خود منع کرده است.
اتحادیه اروپا هم در اطلاعیهای ضمن ابراز تاسف از این اقدام روسیه، تاکید کرد که چنین اقدامی فاقد مبانی قانونی است و اتحادیه پاسخ مناسبی به این رفتار مسکو خواهد داد.