منبع: دبی – العربیه.نت، فارسی
خبرگزاری رسمی عراق روز چهارشنبه ۲۰ می ۲۰۲۰ اعلام کرد سازمان اطلاعات این کشور «عبدالناصر قرداش»، فردی که از او به عنوان جانشین احتمالی ابوبکر البغدادی، خلیفه سابق داعش یاد میشد را دستگیر کرد.
عبدالناصر قرداش در زمان ابوبکر البغدادی عضو یکی از کارگروههای مدیریتی سطح بالای داعش بود و در زمان ابو مصعب الزرقاوی یکی از رهبر این گروه بود و فرماندهی نبردهای الباغوز را شخصا بر عهده داشت.
براساس این گزارش سازمان اطلاعات عراق تحقیقات و بازجوییهای لازم از قرداش انجام داده ولی اطلاعاتی درباره نحوه دستگیری او منتشر نشد.
در آگوست ۲۰۱۹ روزنامه تایمز بریتانیا گزارش کرد که ابوبکر البغدادی خلیفه خودخوانده داعش، یک افسر سابق ارتش صدام حسین را به عنوان جانشین خود انتخاب کرد. براساس این گزارش روزنامه تایمز ابوبکر البغدادی «عبدالله قرداش» را مسئول اداره امور سازمان داعش کرد؛ این موضوع به حدس و گمانها درباره اوضاع نامساعد سلامتی البغدادی در آن زمان دامن زد.
عبدالله قرداش که به عنوان جانشین البغدادی تعیین شده، یکی از افسران سابق ارتش صدام حسین رئیسجمهوری فقید عراق است که پس از سقوط صدام در سال ۲۰۰۳، نام قرداش موسوم به «استاد»، مطرح شد.
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۳ علاوه بر ابوبکر البغدادی، عبدالله قرداش را نیز به دلیل ارتباط با داعش دستگیر کرده و این دو را با یکدیگر در بصره زندانی کرده بودند. گمان میرود البغدادی در این دوره توانست تواناییهای تبلیغاتی خود را گسترش داده و صدها نفر از زندانیان را به تشکیلاتش که آن را «خلافت اسلامی» نامید، جذب کند. قرداش و البغدادی از آن زمان به یکدیگر نزدیک شدند.
برخی تحلیلگران بر این باورند که ابوبکر البغدادی از این رو مسئولیتهای سازمانی داعش را به عبدالله قرداش تفویض کرد، تا خود زمان کافی برای بازسازی گفتمان داعش در اختیار داشته و بتواند به جذب پیکارجو برای این تشکیلات بپردازد.
ابراهیم عواد السامرائی، ملقب به ابوبکر البغدادی، خلیفه خود خوانده دولت اسلامی روز یکشنبه ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹ کشته شد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا گفت که البغدادی پس از آنکه از سوی سگهای ارتش آمریکا تحت تعقیب قرار گرفت، کوشید فرار کند ولی پس از آن کمربند انفجاری خود را منفجر کرده و به زندگی خود پایان داد.