حق نشر عکس
Getty Images
بنا بر آمار رسمی دولت، نرخ بیکاری در آمریکا در ماه آوریل به ۱۴/۷ درصد رسید
دولت آمریکا اعلام کرده است بیش از ۲ میلیون نفر دیگر برای دریافت حقوق و مزایای بیکاری در این کشور درخواست دادهاند.
وزارت کار ایالات متحده روز پنجشنبه (۲۱ مه) اعلام کرد که طی یک هفته گذشته حداقل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به شمار متقاضیان بیمه بیکاری در ایالتهای مختلف اضافه شده است. به این ترتیب تعداد کل متقاضیان به ۳۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
بنا بر آمار رسمی دولت فدرال، نرخ بیکاری در آمریکا در ماه آوریل ۲۰۲۰ به ۱۴/۷ درصد رسید. این رقم پیش از آغاز شیوع کرونا حدود ۴/۴ درصد بود که انتظار میرود در ظرف ماههای آینده به ۲۵ درصد برسد.
استیو، منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، چند روز پیش هشدار داده بود که اگر محدودیتهای کاری مرتبط با ویروس کرونا ادامه پیدا کند به اقتصاد ایالات متحده آسیب دایمی وارد خواهد شد.
هم اکنون در همه ایالتها روند بازگشایی تدریجی کسب و کارها آغاز شده است اما آمار تازه وزارت کار آمریکا نشان میدهد که روند بیکاریها همچنان ادامه دارد.
کنگره آمریکا از ماه مارس تا کنون بستههای حمایتی اضطراری به ارزش حداقل بیشتر از سه تریلیون دلار از جمله برای کمک به کسب و کارهای کوچک به تصویب رسانده است. بانک مرکزی هم برای حفظ ثبات در بازارهای مالی تدابیری به ارزش صدها میلیارد دلار اتخاذ کرده است.
دموکراتها که کنترل مجلس نمایندگان را در دست دارند روز جمعه (۱۵ مه) یک بسته حمایتی سه تریلیون دلاری دیگر را به تصویب رساندند. با این حال، سنای آمریکا که در کنترل جمهوریخواهان است با این بسته مخالفت کرده است. جمهوریخواهان به ویژه با تمدید بیمههای بیکاری مرتبط با ویروس کرونا مخالف هستند و میگویند بسته های حمایتی نباید باعث رخوت و تنبلی نیروی کار شود.
هم زمان با انتشار خبر ادامه بیکاری ها، ارزش شاخصهای اصلی بازار بورس و اوراق بهادار نیویورک (وال استریت) روز پنجشنبه (۲۱ مه) قدری کاهش یافت.
شاخص “اس اند پی ۵۰۰” در پایان معاملات روز پنجشنبه با حدود ۲۳ واحد کاهش به ۲۹۴۸ رسید. ارزش شاخصهای داو جونز و نزدک هم هر کدام به ترتیب ۱۰۱ و ۹۰ واحد کاهش پیدا کرد.
قرار است که سالن بورس نیویورک که به خاطر شیوع کرونا بسته شده بود از روز ۲۶ ماه مه مجددا به روی برخی کارگزاران باز میشود.
روز پنجشنبه، ۲۱ مه، گزارش شد بنا بر آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، ویروس کرونا در این کشور تا به حال به مرگ حداقل ۹۳ هزار نفر منجر شده است.
در همین حال، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه با سفر به ایالت میشیگان به یکی از کارخانههای فورد در این ایالت رفت که در آن دستگاههای تنفس مصنوعی تولید می شود.
او گفت که حتی در صورت بروز موج دوم ویروس کرونا در کشورش کسب و کارها را تعطیل نخواهد کرد.
این در حالی است که بنابر قوانین آمریکا حفظ جان و امنیت شهروندان یک ایالت بر عهده فرماندار آن است و فرمانداران قانونا اجازه دارند در صورت نیاز با اعلام وضعیت اضطراری زمینه توقف فعالیتهای اقتصادی و تردد شهری را صادر کنند.