حق نشر عکس
fars
نماز عید فطر در دانشگاه تهران
در ایران با اعلام نظر آیتالله علی خامنهای مبنی بر اینکه یکشنبه چهارم خرداد روز عید فطر است، مراسم نماز عید فطر برگزار شده است؛ اما تعداد دیگر از مراجع شیعه فردا، دوشنبه را روز عید اعلام کرده و مقلدان آنان امروز را روزه گرفتهاند.
به خاطر شیوع کرونا نماز عید فطر که به طور رسمی در مصلی تهران برگزار میشد، لغو شده است اما در نقاطی دیگر مانند دانشگاه تهران به طور محدود مراسم نماز برگزار شده است.
اختلاف نظر میان مراجع درباره رؤیت هلال ماه و به تبع آن اعلام پایان ماه روزهداری اتفاق جدیدی نیست اما امسال شمار بیشتری از مراجع تقلید شیعه در قم نظرشان با رهبر ایران متفاوت بوده است؛ تا جایی که عضو ستاد استهلال دفتر رهبر ایران در این باره مجبور به ارائه توضیحاتی شده و به شبکه خبر گفته این اختلاف نظر موضوعی فقهی است نه سیاسی.
علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر رهبر ایران، به شبکه خبر گفته است که “این موضوع به اختلافات فقهی برمیگردد و کاملا فقهی است که مردم ممکن است فکر کنند خدای ناکرده انگیزههای سیاسی باشد.”
حق نشر عکس
FARS
به دلیل شیوع کرونا مراسم نماز عید فطر که هر سال مصلی برگزار میشد لغو شده است
مراجع تقلید شیعه در قم از جمله لطفالله صافی گلپایگانی، موسی شبیری زنجانی، حسین وحید خراسانی، یوسف صانعی، عبدالله جوادی آملی و ناصر مکارم شیرازی بر خلاف رهبر ایران دوشنبه را روز عید فطر اعلام کردند.
البته دفتر آیتالله مکارم شیرازی امروز، یکشنبه چهارم خرداد، اعلام کرد که نظر این مرجع شیعه درباره رؤیت هلال ماه تغییر کرده و رؤیت ماه برای او محرز شده در نتیجه امروز یکشنبه روز عید فطر است.
دفتر آیتالله حسین وحید خراسانی هم یکشنبه از تغییر نظر او خبر داد و گفت “بنابر شهادت شهود موثق” غروب شنبه سوم خرداد “هلال ماه شوال رؤیت” شده و بنابراین یکشنبه عید است.
آقای موحدنژاد، عضو ستاد رؤیت ماه در دفتر رهبر جمهوری اسلامی درباره این اختلاف نظر به شبکه خبر ایران گفته است که “این اختلاف از قدیم بوده و الان به خاطر تجهیزات ارتباطی بیشتر خود را نشان میدهد و مردم باید طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کنند.”
در سال ۱۳۸۸ هم، پس از جنجالهای سیاسی و اختلافهای پیش آمده بر سر انتخابات ریاست جمهوری، اختلاف نظر بر سر اعلام روز عید فطر بالا گرفت.
آن زمان اکثر مراجع تقلید از جمله حسینعلی منتظری، یوسف صانعی، لطفالله صافی گلپایگانی و عبدالکریم موسوی اردبیلی در نظری مخالف با علی خامنهای روز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۸۸ را پایان ماه رمضان و خاتمه روزهداری اعلام کردند در حالی که رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۹ شهریور را عید دانسته بود.
- بیشتر بخوانید: به فتوای اکثر مراجع تقلید دوشنبه عید فطر اعلام شد
حق نشر عکس
fars