حق نشر عکس
EPA
شبکه توییتر برای نخستین بار با افزودن اخطاری به یکی از توییتهای دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، امکان درستیسنجی آن را فراهم کرده است.
مدیران توییتر همواره با این انتقاد مواجه بوده اند که در برابر اظهارات نادرست و اطلاعات غلط منتشر شده توسط سیاستمداران و رهبران جهان کاری نمی کنند.
دونالپ ترامپ روز سه شنبه (۲۶ مه) در توییتی مدعی شد که رای پستی در انتخابات پیش روی آمریکا به تقلب گسترده منجر خواهد شد.
او نوشت: “…صندوقهای پستی سرقت می شوند، برگههای رای جعل و حتی به طور غیرقانونی چاپ می شوند و به طور جعلی امضا می شوند…”
توییتر در واکنش برچسبی به توییت آقای ترامپ اضافه کرده است که می گوید “حقایق مربوط به رای به صورت پستی را دریافت کنید.” این لینک کاربران را به مقالات خبری درباره ادعای آقای ترامپ هدایت می کند.
آقای ترامپ در واکنش در توییتر نوشت: “توییتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مداخله کرده است. آنها براساس راستی آزمایی رسانه های اخبار جعلی یعنی سی ان ان، و واشنگتن پست که مال آمازون است، می گویند که بیانیه من در مورد رای پستی، که به فساد و تقلب گسترده منجر خواهد شد، نادرست است…. توییتر کاملا آزادی بیان را خفه می کند و من به عنوان رئیس جمهور اجازه آن را نخواهم داد!…”.
کمپین ترامپ در بیانیه ای در واکنش به اقدام توییتر نوشت: “همیشه می دانستیم که سیلیکون ولی (مرکز صنعت کامپیوتر آمریکا) از هیچ تلاشی برای جلوگیری از پرزیدنت ترامپ برای رساندن پیامش به رای دهندگان کوتاهی نخواهد کرد.”
دونالد ترامپ بارها رسانه ها و شبکه های اجتماعی بزرگ را به ضدیت با خود متهم کرده است – ادعایی که این شبکه ها آن را بی اساس می دانند.
سخنگویان شرکت توییتر گفته اند که این توییت “به طور بالقوه حاوی اطلاعات گمراه کننده درباره رای گیری” است.
این شرکت گفت که تصمیم برای افزودن این برچسب به توییت دونالد ترامپ با سیاست تازه این شرکت برای علامت زدن اطلاعات گمراه کننده سازگار است.
توییتر پیشتر با انتقاد شدیدی در مورد مجموعه دیگری از توییت های آقای ترامپ روبرو شده بود.
روز سه شنبه شوهر یک کارمند سابق جو اسکاربورو – مجری شبکه ام اس ان بی سی و نماینده سابق کنگره – از جک دورسی مدیر توییتر خواست توییت های دونالد ترامپ که تئوری توطئه ای درباره مرگ همسر او را منعکس می کرد پاک کند.
مقام های این شرکت قبلا گفته اند که کاربران خود درگیر بحث و گفتگو در این شبکه می شوند و اطلاعات غلط را تصحیح می کنند.
فیسبوک هم چند سال پیش زیر فشار افکار عمومی برنامه ای را برای صحتیابی پست ها راه انداخت.
این شرکت گروه بزرگی از صحتیابها – وابسته به گروه های ثالث – را برای ارزیابی درستی محتوی پست ها به کار می گیرد تا در صورت لزوم بر پست ها برچسب بزند و آنها را در رده های پایین قرار دهد.
بیشتر بخوانید: