در بحبوحه روابط تیره بین مسکو و کشورهای غربی، روسیه برای استقرار موشکهای بالستیکی قارهپیمای «سارمات» در پاییز سال جاری آماده میشود. این موشکها قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته و حتی ممکن است به خاک ایالات متحده آمریکا نیز برسند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دمیتری راگوزین، رئیس سازمان فضایی فدرال روسیه موسوم به روس کاسموس اعلام کرد، این کشور موشکهای سارمات را همراه با یگانی در منطقه «کراسنویارسک» در سیبری و در فاصله سه هزار کیلومتری شرق مسکو مستقر خواهد کرد.
رویدادی تاریخی
راگوزین در ادامه افزود، موشکهای سارمات جایگزین موشکهای «ساتانا»، که از زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق باقیماندهاند، خواهد شد و در همان اماکن قرار خواهند گرفت.
به گفته راگوزین، این اقدام باعث صرفهجویی در منابع و وقت زیادی خواهد بود.
رئیس روس کاسموس مدعی شد، رونمایی از این سلاح پیشرفته رویدادی تاریخی است و به گفته او، امنیت نسل آینده روسیه را تا 30 و 40 سال آینده تضمین خواهد کرد.
قدرتنمایی
در حالیکه عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین باعث بالارفتن تنشها بین مسکو و کشورهای غربی شده است، آزمایش موشکهای سارمات در هفته گذشته، به نوعی قدرتنمایی مسکو در این دوره حساس محسوب میشود.
آزمایش این موشکها پیشتر بهدلیل مشکلات مالی و فنی بهعقب افتاده بود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه پیشتر در اظهاراتی، با اشاره به آمادگی توان هستهای این کشور در جنگ اوکراین، کشورهای غربی را نسبت به ایجاد هرگونه مانعتراشی در مسیر اهداف روسیه هشدار داد و گفت، این اقدام میتواند منجر به پیامدهای بیسابقهای در تاریخ کشورهای غربی شود.
از زمان بحران موشکی کوبا در سال 1962، روابط بین کشورهای غربی و کرملین به بالاترین حد از تنش رسیده است.
اما چرا سارمات؟
این اسم که بهنظر میآید توسط خود مسکو انتخاب شده است، نام گروهی از مردم کوچنشینی بود که در زمانهای قدیم، در حوالی دریای سیاه، بین روسیه و اوکراین فعلی زندگی میکردند.
این موشک که 200 تن وزن دارد، میتواند ده کلاهک هستهای حمل کرده و اهدافی را با فاصله چند هزار مایلی در اروپا و آمریکا هدف قرار دهد.
انتظار میرود این موشکها نسبت به موشکهای ساتانا، که قابلیت طی مسافت 11 هزار کیلومتری دارند، از عملکرد بهتری برخوردار باشد.