حق نشر عکس
REUTERS
مرگ یک مرد غیر مسلح سیاهپوست بعد از دستگیری توسط پلیس در ایالت مینه سوتای آمریکا، بار دیگر مساله خشونت پلیس این کشور علیه اقلیتهای نژادی را برجسته کرده.
جورج فلوید ۴۶ ساله که به عنوان گارد امنیتی در رستورانی در شهر مینیاپولیس کار می کرد، روز دوشنبه توسط مامورانی که در واکنش به اعلان وقوع جرم به محل بازداشت او رفته بودند، کشته شد.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا با ابراز تاسف از کشته شدن جورج فلوید گفته که اف بی آی، پلیس فدرال آمریکا، سرگرم تحقیق در این باره است و عدالت اجرا خواهد شد.
همزمان، اعتراضات به کشته شدن جورج فلوید، برای دومین شب متوالی در شهر مینیاپولیس در ایالت مینهسوتای آمریکا ادامه داشته است.
حق نشر عکس
Reuters
چهارشنبه شب هزاران معترض با پلیس درگیر شدند و پلیس با گاز اشکآور سعی در متفرق کردن معترضان داشت
حق نشر عکس
Getty Images
فیلم ده دقیقه ای که توسط یک شاهد عینی در صحنه وقوع جرم گرفته شده نشان می دهد که جورج فلوید در حالی که به سختی تقلا میکند تا نفس بکشد، به پلیس سفید پوستی که زانویش را روی گردن او می فشارد، میگوید: «نمیتوانم نفس بکشم.”
پلیسی که در فیلم دیده میشود از ماموران اداره پلیس مینیاپولیس، بزرگترین شهر ایالت مینهسوتا است.
اداره پلیس مینهسوتا میگوید که ماموران در واکنش به اعلان وقوع جرم به محل بازداشت این مرد رفته بودند؛ مردی که به گمان آنها مشخصات او با یک فرد مظنون به کلاهبرداری همخوانی داشته است.
حق نشر عکس
TWITTER/RUTH RICHARDSON
جورج فلوید۴۶ ساله به عنوان گارد امنیتی در رستورانی در شهر مینیا پولیس کار می کرد
چهار افسری که در واقعه بازداشت و مرگ این مرد سیاهپوست دست داشتند، پیشتر به مرخصی اجباری فرستاده شدند اما روز سهشنبه شهردار مینیاپولیس اعلام کرد که این افراد اخراج شدهاند.
اداره پلیس گفته که فیلم دوربینهای متصل به لباس ماموران را در اختیار دارد و از آنها تحقیق میکند.
جیکوب فری، شهردار مینیاپولیس، از جامعه سیاهپوستان ایالت عذرخواهی کرده و گفته “سیاهپوست بودن در آمریکا نباید به معنای حکم مرگ باشد”
در سال ۲۰۱۹ بیش از هزار نفر به ضرب گلوله پلیس در آمریکا کشته شدند. مرگ جورج فلوید هم آمارهای نگران کننده در مورد کشته شدن افراد توسط پلیس آمریکا را تایید می کند.
بیشتر بخوانید:
بی رحمی پلیس آمریکا واکنش های زیادی را در برداشته از جمله بیانسه، خواننده مشهور آمریکایی و لبرون جیمز، ستاره بسکتبال این کشور به طور آشکار در این باره اظهار نظر کرده و از کمپین ها علیه رفتار پلیس آمریکا حمایت کرده اند.
رفتار خشونت آمیز بعضی از ماموران پلیس آمریکا و مرگ افراد به ویژه سیاهپوستان توسط پلیس پیش از این هم باعث اعتراض های گسترده در آمریکا شده بود.
از جمله مرگ «اریک گارنر» که در سال ۲۰۱۴ در نیویورک رخ داد.
آقای گارنر هم سیاهپوست بود و وقتی پلیس برای دستگیری او به گلویش فشار آورد، با آخرین نفسهایش تکرار میکرد: «نمیتوانم نفس بکشم.»
حق نشر عکس
DARNELLA FRAZIER
سرنوشت غمانگیز آقای گارنر و جمله تاثربرانگیزش باعث شد که بسیاری از فعالان حقوق رنگینپوستان آمریکا از جمله «نمیتوانم نفس بکشم.»برای جلب توجه همگان به «خشونت پلیس علیه اقلیتهای نژادی» استفاده کنند.
جنبش”زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد” بعد از کشته شدن یک جوان سیاهپوست دیگر توسط پلیس آمریکا توجه جهانی بیشتری را به خود جلب کرد. تیراندازی به مایکل براون در ۹ اوت ۲۰۱۴ در شهر فرگوسن ایالت میسوری روی داد. براون ۱۸ ساله پس از آنکه حداقل شش مرتبه هدف شلیک دارن ویلسون، افسر پلیس ۲۸ سالهٔ شهر فرگوسن، قرار گرفت جان باخت.
براون مسلح نبود و سوء سابقه نیز نداشت.
پلیس شهر فرگوسن در آن زمان گفته بود براون مظنون به دست داشتن در سرقتی بود که چند دقیقه پیش از تیراندازی رخ داده بود.
در پی آن حادثه هیات منصفه دادگاهی در ایالت میسوری آمریکا تصمیم گرفت علیه این افسر پلیس اعلام جرم نکند.
بعد از اعلام تصمیم هیات منصفه، اعتراضها در این شهر و سایر نقاط آمریکا آغاز شد و به سرعت به خشونت کشیده شد.
مورد دیگر، تیراندازی و قتل والتر اسکات ، سیاهپوست ۵۰ ساله به دست ماموران پلیس در شهر چارلستون بود که به اعتراضات گسترده علیه خشونت پلیس منجر شد.
در فیلم ویدیوئی که از صحنه تیراندازی در چارلستون منتشر شد، مشخص شد که مایکل اسلیگر، مامور پلیس به سوی مرد سیاهپوست که غیرمسلح و در حال فرار است تیراندازی میکند و او را سه بار از پشت هدف قرار می دهد.
مورد دیگر قتل «ترایون مارتین» نوجوان سیاهپوست آمریکایی در تیراندازی جورج زیمرمن، یک نگهبان سفیدپوست در مجتمعی مسکونی در فلوریدا، بود. مارتین هنگام دیدار با بستگانش در یک مجتمع مسکونی کشته شد.
مارتین ۱۷ ساله روز ۲۶ فوریه سال ۲۰۱۲، به ضرب گلوله مستقیم جورج زیمرمن کشته شد. با وجود اعتراضات گستردهای که به این اقدام صورت گرفت، زیمرمن در ژوئیه ۲۰۱۳ از اتهامات تبرئه شد. در آن زمان هیئت منصفه ادعا کرد که اقدام زیمرمن دفاع از خود بوده است.
زیمرمن علت شلیک به این نوجوان سیاهپوست را راه رفتن مشکوک این نوجوان اعلام کرده و گفته بود شلیک به وی دفاع از خودش بوده است.
این موارد تنها نمونه های اندکی از رفتار خشونت آمیز بعضی از ماموران پلیس آمریکا به ویژه در ارتباط با سیاهپوستان است.
بر اساس آماری که روزنامه واشنگتن پست منتشر کرده سیاهپوستان آمریکا بیش از دیگران هدف گلوله پلیس قرار گرفته و کشته شدهاند و تحقیقی که یک سازمان غیردولتی در مورد خشونت پلیس انجام داده، نشان می دهد که احتمال کشته شدن سیاهپوستان به وسیله پلیس آمریکا سه برابر افراد سفیدپوست در آمریکا است.