[ad_1]
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، گفت که تلآویو با قدرتهای جهانی برای تاثیرگذاری بر هر توافقی که ممکن است از مذاکرات هستهای با ایران حاصل شود، همکاری خواهد کرد.
گانتز دوشنبه 6 تیر به خبرنگاران گفت: «با احتمال از سرگیری مذاکرات هستهای و در صورت دستیابی به توافق به کار با ایالات متحده و سایر کشورها برای روشن کردن موضع خود وتأثیرگذاری بر متن توافق ادامه خواهیم داد».
او با تایید آنچه هفته گذشته از وجود یک اتحاد پدافند هوایی با شرکای منطقهای نامشخص فاش کرده بود، گفت: «ابعاد همکاری اضافی در زمینه عملیات وجود دارد. او به جزئیاتاین ابعاد همکاری اشارهای نکرد».
وزیر دفاع اسرائیل یکشنبه گفته بود که سیاست اسرائیل درباره مذاکرات هستهای ایران را نه نیروهای امنیتی، بلکه دولت این کشور اعلام خواهد کرد.
این اظهارات گانتز پس از آن بیان شد که روزنامهای گزارش داد که ژنرالهای ارشد اسرائیلی طرفدار توافق هستهای تهران با قدرتهای جهانی هستند.
دولت تصمیمگیری میکند
بهدنبال انتشار گزارشهایی مبنی بر اختلافنظر مقامات ارشد نیروهای دفاعی اسرائیل و سازمان اطلاعات و عملیات ویژه «موساد» درباره توافق هستهای ایران، بنی گانتز، وزیر دفاعاسرائیل گفت، چنین اختلافهایی باید پشت درهای بسته باقی بماند.
به گزارش «تایمز اسرائیل»، گانتز در توییتی نوشت: «تشکیلات دفاعی شبانهروز با تهدید ایران مقابله میکند. زیرا این مسئله مهمترین و فوریترین موضوع راهبردی کنونی برای امنیتاسرائیل است.»
او در ادامه افزود: «این امر با هماهنگی بین تمام بازوهای امنیتی به وقوع میپیوندد و در عین وجود آزادی بیان، این تصمیمها توسط ردههای سیاسی اتخاذ میشود.»
به گزارش «جروزالمپست»، برخی از مقامات اسرائیل از جمله شماری از فرماندهان نیروی دفاعی این کشور، دستیابی به «نوعی توافق با ایران» را ترجیح میدهند. به گفته آنها،دستیابی به چنین توافقی باعث میشود سرعت برنامه هستهای ایران کاهش پیدا کرده و نیروی هوایی اسرائیل برای حمله احتمالی آماده شود.
از سوی دیگر، مقامات موساد با هرگونه توافق با ایران مخالف هستند. مگر اینکه این توافق به شکل چشمگیری بهبود پیدا کند.
بنی گانتز در ادامه اظهارات خود گفت: «ما این گفتمان عمیق و باز را همچنان پشت درهای بسته نگه میداریم. هر روش دیگر به امنیت اسرائیل آسیب میزند.»
رسانههای غربی پیشتر خبر داده بودند، نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل به جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا وعده داده است تا هیچ اقدامی را علیه احتمال دستیابی به توافق نهایی درمذاکرات وین انجام ندهد.
هنگامی که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا توافق هستهای سال 2015 موسوم به «برجام» را با ایران امضا کرد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر وقت اسرائیل ضمن ابرازعلنی مخالفت خود با این توافق، کارزاری را برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران تشکیل داد.
[ad_2]
منبع خبر