حق نشر عکس
AFP
هراس از شیوع ویروس کرونا موجب شده تا برخی از مشتریان با خرید کالاهایی خاص، موجب خالی شدن قفسه این اجناس در فروشگاهها شوند
سوپرمارکتهای بریتانیا از مشتریانشان درخواست کردهاند بر ترس خود از شیوع ویروس کرونا غلبه کنند و بیشتر از چیزی که نیاز دارند، خرید نکنند.
سوپرمارکتها در نامهای مشترک از مشتریان خواستند که معقول خرید کنند تا بقیه هم دست خالی از مغازهها بیرون نروند.
در این نامه نوشته شده است: “اگر با یکدیگر همکاری کنیم جنس کافی برای همه وجود دارد.”
این نامه پس از آن منتشر شد که تعدادی از مغازهها سوپرمارکتها شروع به چرخشی کردن فروش محصولاتی خاص کردند تا از تمام شدن آنها جلوگیری کنند.
صاحبان سوپرمارکتها میگویند که مشغول مذاکره با دولت و تامینکنندههای اجناس هستند تا محصولات بیشتری بیاورند و مانع از خالی ماندن قفسه برخی از اجناس شوند.
در این نامه نوشته شده: “نگرانیهای شما را درک میکنیم، اما خرید بیشتر از نیاز گاهی به معنای این است که یک نفر دیگر فروشگاه را دست خالی ترک کند.”
مایک کوپ، رئیس سنزبریز (یکی از فروشگاههای زنجیرهای بریتانیا) در ایمیلی به مشتریانش نوشت: “در حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا بعضی قفسهها خالی است، ولی اجناس جدیدی برای ما رسیده است و با تمام وجود تلاش میکنیم که دوباره آنها را پر کنیم… لطفا قبل از برداشتن جنسی یک بار دیگر فکر کنید و فقط وقتی چیزی را بخرید که خود یا خانودهتان به آن نیاز دارید.”
هلن دیکنسون، رئیس کنسرسیوم فروشندگان بریتانیا نیز گفت: “در مواجه با خرید بیرویه که در اثر شیوع ویروس کرونا به وجود آمده است، فروشندگان مواد غذایی دور هم جمع شدهاند تا از خریداران بخواهند که به بقیه هم شانس دستیابی به اقلام مورد نیازشان را بدهند.”
حق نشر عکس
Getty Images
کیتی آستین، خبرنگار اقتصادی بیبیسی در مورد وضعیت کنونی فروشگاهها گفت: “سوپرمارکتها میتوانند با تغییر میزان تقاضا هماهنگ شوند، مثل کاری که در مناسبتهای خاص (دوران کریسمس و..) انجام میدهند، اما در آن موارد معمولا از قبل آمادگی برخورد با شرایط را دارند… حالا هم به سرعت خودشان را با شرایط جدید وفق میدهند؛ برای مثال: سنزبریز امروز (یکشنبه ۱۵ مارس) به مشتریانش گفته که ظرفیت انبارهایش را بالاتر میبرد و بیشتر جنس سفارش میدهد. تسکو (بزرگترین سوپرمارکت زنجیرهای بریتانیا) هم در میان برندهایی است که به دنبال درخواست دولت، ساعاتی که جنس تحویل میدهد را افزایش داده است.”
اقلامی که در فروشگاهها خیلی زود تمام میشوند شامل دستمال توالت، ضدعفونیکننده دست، پاستا و غذاهای کنسرو شده است.
این موجب شده که تعدای از فروشگاهها به صورت محدود این اجناس را بفروشند، برای مثلا سوپرمارکت الدی از هر جنس فقط چهار تا به مشتریان میفروشد.
تسکو نیز فروش برخی اجناس را به حداکثر پنج مورد کاهش داده است؛ اجناسی از قبیل ژل ضد باکتری، دستمال مرطوب، اسپری، پاستا و برخی از سبزیجات کنسرو شده.
تعدادی دیگر از سوپرمارکتهای بریتانیا هم محدودیتهای مشابهی را روی فروش اجناس پر تقاضا اعمال کردهاند.
این در حالی است که دولت بریتانیا میگوید نیازی به انبار کردن اجناس در خانه نیست و بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور از مردم خواست “مسئولانه رفتار کنند و به فکر سایرین هم باشند.”