منبع: دبی_العربیه.نت فارسی
مقامهای ولایت غور در غرب افغانستان دوشنبه ۱۶ مارس تایید کردند که درنتیجه درگیری میان سربازان افغان و جنگجویان طالبان در این ولایت ۱۱ سرباز امنیتی و ۱۵ طالب کشته شدند و شش سرباز امنیتی دیگر زخم برداشتند.
محمد کبیری، ولسوال شهرک ولایت غور به روزنامه «هشت صبح» گفت، در این درگیری ۱۵ جنگجوی طالبان کشته شدند که اجساد آنها در محل رویداد باقی مانده است.
کبیری اضافه کرد، این رویداد در منطقه «کمنج» در مسیر بزرگراه غور – هرات رخ داد که جنگجویان طالبان دو تانک ارتش را آتش زدند و یک موتر رنجر را با خود بردند.
در خبری دیگر، فرماندهی پولیس ولایت فاریاب در شمال افغانستان با نشر خبرنامهای نوشت، جنگجویان طالبان بامداد امروز دوشنبه بر پاسگاه های امنیتی در ولسوالی قیصار این ولایت حمله کردند که در نتیجه یک سرباز امنیتی، یک غیرنظامی و سه جنگجوی طالبان کشته شدند.
در این خبرنامه آمده، در این رویداد یک سرباز امنیتی، یک غیرنظامی و چهار جنگجویان طالبان نیز زخم برداشتند.
قابل ذکر است که این رویدادها در شرایطی رخ داده که نمایندگان طالبان خواهان آزادی پنج زندانی شان از جانب دولت افغانستان اند. اما جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است، رهایی زندانیان طالبان به دلیل بررسی فهرست زندانیان به تأخیر افتاد.
در همین حال، صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان چهارشنبه ۱۱ مارس در نشست خبری در کابل گفت، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری کشور برای رهایی پنج هزار زندانی طالبان فرمان صادر کرد. صدیقی علاوه کرد، عملی شدن رهایی زندانیان طالبان مربوط به رفتار طالبان است و خشونتها باید بطور چشمگیر کاهش یابد.
همچنان فاضیل فضلی، مشاور رئیس جمهوری افغانستان در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشت: «آزادی زندانیان طالبان مشروط است و رهایی این زندانیان براساس یک جدول زمانی است که چهار و پنج ماه زمان خواهد گرفت».
وی تأکید کرد: «یکی از شرایط آن است که با آزادی هر دسته از زندانیان طالبان، باید در سراسر افغانستان خشونتها به صورت قابل ملاحظهای کاهش یافته باشد».
از سوی دیگر، سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه به خبرگزاری رویترز گفته است، این گروه هرگز توافق نکرده که آزادی پنج هزار زندانی طالبان تحت شرایط باشد.
شاهین اضافه کرد، همه چیز در توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان توضیح داده شده و هیچ کس نمیتواند آن را نقص کند و براساس این توافقنامه، اول باید پنج هزار زندانی طالبان آزاد شود بعداً مذاکرات بین الافغانی صلح آغاز میشود.
شاهین در صفحه رسمی توییترش نیز نوشت: «ما لیست مفصل پنج هزار نفر را به هیئت امریکایی داده ایم که هیچکسی در آن جعل کاری کرده نمیتواند. یک شرط ما اینست که اگر این افراد در یک دشت به ما تسلیم میکنند و یا در زندانها، بعد از تصدیق هیئت ما قابل قبول میباشند. دیگر اینکه کسانی باشند که ما در لیست نوشتهایم».
اما رونالد کوبیا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در کابل جمعه ۱۳ مارس در صفحه رسمی توییتاش نوشت، حکومت افغانستان میتواند در مورد شرایط آزادی زندانیان طالبان مستقلانه تصمیم بگیرد.
کوبیا در صفحه رسمی توییترش نوشت، زندانیان طالبان در بازداشت حکومت افغانستان اند و حکومت میتواند مستقلانه در مورد شرایط آزادی زندانیان تصمیم بگیرد.
وی در ادامه نوشت، طالبان گفته اند که شرایط برای آزادی زندانیان آنها هرگز بخشی از توافقنامه صلح با امریکا نیست، اما این گروه باید بداند که دولت افغانستان بخشی از این توافقنامه نیست و مقید هم نیست.