از هر ۱۰ ایرانی ۹ نفر موافق قرنطینه هستند

منبع: دبی_العربیه.نت فارسی
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که نشان میدهد از هر ۱۰ شهروند ایرانی، ۹ نفر موافق قرنطینه هستند.
در حالی که مقامات اجرایی در ایران تصمیم گرفتند از قرنطینه شهرها خودداری کنند نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که اکثر ایرانیان موافق قرنطینه شدن شهرهایی هستند که کرونا در آنجا شیوع بیشتری پیدا کرده است.
خبرگزاری ایسنا، دوشنبه ۱۶ مارس ۲۰۲۰، گزارش داد که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، به بررسی دیدگاه مردم نسبت به شیوع ویروس کرونا پرداخته که نتایج آن نشان میدهد ۸۹٫۴ درصد مردم ایران موافق هستند، شهرهایی که ویروس کرونا در آنها شیوع بیشتری دارند، قرنطینه شوند (منظور محدود شدن ورود و خروج شهرها، شهر تعطیل شود و مردم جز برای کار ضروری بیرون نیایند).
طبق نتایج مقایسهای دادهها، زنان (۹۲٫۶ درصد) بیش از مردان (۸۷٫۱ درصد) موافق قرنطینه شهرهای با شیوع بالا هستند. میزان موافقت با قرنطینه این شهرها بین افراد ۳۰ تا ۴۹ ساله (۹۲٫۴ درصد) بیش از سایر گروهها است.
طرح سنجش نگرش مردم به ابعاد شیوع ویروس کرونا، در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ در سطح ملی با اندازه نمونه ۱۵۵۴ نفر به صورت مصاحبه تلفنی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به صورت خویشفرمایی انجام شده است.
در این نظرسنجی ۵۰٫۱ درصد پاسخگویان مرد و ۴۹٫۹ درصد زن هستند و میانگین سنی پاسخگویان ۳۹٫۵ سال است. ۳۱٫۲ درصد پاسخگویان دارای تحصیلات کمتر از دیپلم، ۲۹٫۹ درصد تحصیلات دیپلم و ۳۸٫۴ درصد تحصیلات دانشگاهی دارند.
در مجموع ۷۳٫۶ درصد پاسخگویان ساکن در مناطق شهری و ۲۶٫۴ درصد نیز در مناطق روستایی ساکن هستند.
۷۵٫۲ درصد پاسخگویان به میزان زیاد و خیلی زیادی نگران ابتلای خود یا اعضای خانوادهشان به ویروس کرونا هستند.
۵٫۱ درصد تا حدودی نگرانی دارند و در مقابل ۱۹٫۶ درصد نگرانی کم و خیلی کم دارند.
نتایج مقایسهای دادهها نشان میدهد زنان (حدود ۷۸ درصد) بیش از مردان (حدود ۷۳ درصد) در این خصوص نگرانی زیاد دارند.
میزان نگرانی زیاد بین افراد ۳۰-۴۹ سال (۷۸٫۳ درصد) بیش از سایر گروههای سنی است و میزان نگرانی گروه سنی بالای ۵۰ سال (۷۰٫۶ درصد) در مقایسه با سایر گروههای سنی در ابتلای خود یا اعضای خانوادهشان اندکی کمتر از سایر گروهها است.
با افزایش سطح تحصیلات میزان نگرانی افراد بیشتر است.
کمترین میزان موافقت با این اقدام نیز مربوط به گروه سنی بالای ۵۰ سال با ۸۵ درصد است. با افزایش سطح تحصیلات میزان موافقت با قرنطینه شهرهای با شیوع بالا نیز افزایش پیدا میکند. ۹۵٫۷ درصد افراد با تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا، ۹۴٫۱ درصد افراد با تحصیلات کاردانی و کارشناسی، ۹۰٫۱ درصد افراد دیپلم و ۸۴٫۱ درصد افراد با تحصیلات کمتر از دیپلم موافق قرنطینه شهرها هستند.
این در حالی است که حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، روز یکشنبه ۱۵ مارس در جلسه مشترک ستاد اقتصادی دولت و نمایندگان فعالان اقتصادی گفت که مرجع هر نوع تعطیلی در ایران فقط ستاد ملی در تهران است و استانها به هیچ عنوان حق تصمیمگیری ندارند و چیزی به نام قرنطینه نداریم.
بر اساس گزارش «خبرگزاری تسنیم»، وی در ادامه اظهار کرد: «اصلاً اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاهها و برخی مشاغل قرنطینه هستند، اصلاً چنین چیزی وجود ندارد. نه امروز قرنطینه است، نه ایام نوروز، نه بعد و قبلش و همه در کسبوکار و فعالیت خود آزادند».
از سوی دیگر، پیروز حناچی، شهردار تهران، روز گذشته در صحنه علنی شورای شهر اعلام کرد که نمیتوانند حمایتهای بعد از اعلام قرنطینه تهران را برای مردم انجام دهند و به همین دلیل پایتخت را قرنطینه اعلام نمیکنند.
شهردار تهران، با اشاره به تحریم آمریکا علیه ایران گفت: «تحریمها باعث شده بسیاری از انتظارات به حقی که مردم در این روزها از مسئولان خود دارند ، انجامپذیر نباشد».
برخی نمایندگان مجلس ایران نیز با انتقاد از عملکرد دولت، تاکید کردند که دولت بحران کرونا را جدی نگرفته است.
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس، با بیان اینکه کرونا «شوخی» گرفته شده است، از لزوم برقراری جدی «قرنطینه» سخن گفت و ضمن انتقاد از عدم قرنطینه قم، به وزارت بهداشت توصیه کرد که با دستوری، قاطع و نظامی با این ویروس برخورد شود و اگر هم به برنامه و گوشزدهای وزارتخانه عمل نمیشود اما برای اتمام حجت باید این مسائل را اعلام کند.