حق نشر عکس
Getty Images
رئیس جمهوری اسرائیل از تاخیر در تشکیل دولت و برپایی سومین انتخابات در یکسال انتقاد کرده است. رووین ریولین در پی انداختن رای خود به صندوق در بیت المقدس، با انتشار بیانیهای این رایگیری را ناگوار توصیف کرد. رئیس جمهوری اسرائیل گفته که شهروندان این کشور “به جای بیثباتی بیپایان، لایق دولتی هستند که برایشان کار کند.”
با برپایی انتخابات دور بیست و سوم کنست (پارلمان) اسرائیل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این کشور امیدوار است که به بن بست سیاسی کنونی برای تشکیل دولت جدید پایان دهد. پیش از این آقای نتانیاهو، از حزب لیکود نتوانسته بود تا حمایت اکثریت را در کرسی داشته باشد.
امیدواری نخست وزیر اسرائیل برای پیروزی در انتخابات امروز (دوشنبه ۲ مارس) در حالی است که قرار است به زودی دادگاهی به اتهام فساد مالی آقای نتانیاهو رسیدگی کند. او این اتهام را رد کرده و تشکیل پرونده قضایی علیه خود را ناشی از رقابتهای جناحی و سیاسی نامیده است.
آقای نتانیاهو که ۶۹ سال دارد از سال ۲۰۰۹ تاکنون در مقام نخست وزیری است و به این ترتیب صاحب رکورد طولانیترین دوران نخستوزیری اسرائیل است. او همچنین از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ هم این سمت را در اختیار داشته است.
حق نشر عکس
Getty Images
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همسرش در پای صندوق رای
بنی گانتس، مهمترین رقیب آقای نتانیاهو در این انتخابات است. آقای گانتس از حزب آبی و سفید ابراز امیدواری کرده که در نتیجه این انتخابات “روند بهبودی” شرایط آغاز شود.
او فرزند یکی از بازماندگان هولوکاست است و در خانوادهای کشاورز بزرگ شده است. او در طول ۳۸ سال خدمت در ارتش سمتهای مهمی را در اختیار داشته است. از جمله سمتهای آقای گانتش در ارتش، فرماندهی نیروهای اسرائیل در جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ و فرماندهی نیروهای اسرائیل در کرانه باختری در شروع انتفاضه دوم فلسطینیان بوده است. او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ رئیس ستاد مشتر ارتش بود.
حق نشر عکس
JACK GUEZ
بنی گانتس، رقیب انتخاباتی نخست وزیر اسرائیل به همراه همسرش رای خود را به صندوق انداخت
پیشتر در ماههای آوریل و سپتامبر سال ۲۰۱۹ انتخابات پارلمانی اسرائیل برگزار شده بود. کمیته مرکزی برگزاری انتخابات کنست مشارکت در این دوره را تا ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت محلی، بیش از ۳۸ درصد اعلام کرده که نسبت به دور پیشین یک و شش دهم درصد افزایش را نشان میدهد. همچنین این رقم حاکی از بیشترین مشارکت از سال ۲۰۱۳ تاکنون به شمار میآید.
۱۰ هزار و ۶۳۱ شعبه اخذ رای در سراسر اسرائیل فعال است و در این انتخابات ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار شهروند واجد شرایط رای دهی هستند.
- کانال بیبیسی فارسی در تلگرام را اینجا دنبال کنید.