مخالفت طالبان و سردی هوا؛ نزدیک به ۴ میلیون کودک افغان از واکسن فلج کودکان بازماندند


منبع تصویر، Science Photo Library
وزارت صحبت (بهداشت) افغانستان میگوید که در اولین دور از کارزار سراسری واکسن بیماری فلج کودکان (پولیو) در سال جاری میلادی نزدیک به ۴ میلیون کودک “به دلیل مخالفت طالبان و سردی هوا” در پنج ولایت از دریافت واکسن باز ماندهاند.
میرجان راسخ، مسئول آگاهیعامه برنامه محو پولیو در این وزارتخانه به بیبیسی گفت که کودکان در ولایتهای بامیان، دایکندی و غور به دلیل سردی هوا در دوره بعدی واکسن خواهند شد اما تاکنون مشخص نیست به مناطق ناامن چگونه رسیدگی شود.
کودکان در ولایتهای پکتیا و میدان وردک نیز به دلیل مخالفت طالبان از واکسن پولیو محروم ماندهاند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به بیبیسی گفت آنان به دلیل “سواستفادهها” نتوانستند در این مرحله در تطبیق کارزار واکسن فلج کودکان همکاری کنند.
به گفته آقای مجاهد این گروه در تلاش است تا در دورههای بعدی در تطبیق این کارزار همکاری کند.
چهار روز قبل کارزار سراسری واکسن فلج کودکان در افغانستان آغاز شد و همزمان با آغاز این کارزار، گروه طالبان از تطبیق این برنامه اعلام حمایت کرده بود.
محمدنعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در توییترش نوشته بود که طالبان زمینهسازی برای ارایه خدمات بهداشتی به مردم را مسئولیت خود میداند و “به سازمان جهانی صحت از همکاری کامل با آنها مطابق اصول خویش اطمینان داد.”
اما حالا گروه طالبان میگوید همکاری با این روند زمانگیر است و با کمی تاخیر انجام خواهد شد.
وزارت بهداشت گفته بود قرار است در این کارزار پنج روزه، که از سوی دولت افغانستان و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) راه اندازی شده، حدود ۱۰ میلیون کودک زیر پنج سال واکسن میشوند.
منبع تصویر، EPA
مسئولان این وزارتخانه ناامنی را بزرگترین چالش بر سر راه واکسیناسیون کودکان در این کشور خوانده و ابراز نگرانی کرده بودند که احتمالا بیش از ۳ میلیون کودک از گرفتن واکسن محروم شوند.
این در حالی است که شمار قربانیان بیماری فلج کودکان در افغانستان رو به افزایش است و در سال ۲۰۲۰ با افزایش ۵۰ درصدی به ۵۶ مورد رسید.
افغانستان و پاکستان تنها کشورهای هستند که هنوز بیماری فلج کودکان در آن به صورت کامل ریشه کن نشده است.
فلج اطفال نوعی بیماری است که کودکان به آن مبتلا میشوند و غیرقابل درمان است، اما با واکسن قابل پیشگیری است.