تیم فنی ما دیگر در نشستهای بینتیجه اشتراک نمی کند

منبع: دبی-العربیه.نت فارسی
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر سه شنبه ۷ آوریل در توییتی نوشت، تیم فنی این گروه دیگر در نشست های بینتیجه اشتراک نمیکند.
شاهین نوشت: «ما تیم تخنیکی کمیسیون زندانیان را جهت تصدیق و تثبیت زندانیان به کابل فرستادیم زیرا مطابق توافقنامه و وعده رهایی زندانیان شروع میشد اما متاسفانه به بهانههای مختلف رهایی انها تا اکنون به تعویق افتاده است. از این رو تیم تخنیکی ما از فردا (چهارشنبه) با جهات مربوطه در نشستهای بی نتیجه اشتراک نمیکند».
در همین حال، متین بیگ، رئیس اداره مستقل ارگانهای محلی و عضو هیئت مذاکره کننده حکومت افغانستان میگوید، روند رهایی زندانیان به دلیل اصرار طالبان روی رهایی ۱۵ فرمانده ارشد شان به تأخیر افتاده است.
بیگ اضافه کرد، طالبان اصرار به رهایی کسانی دارند که دست شان به خون مردم آغشتهاند و در حملات انتحاری و مرگبار دست داشتهاند و حکومت افغانستان نمیتواند زندانیانی را که در کشتار مردم دست داشتهاند، رها کند.
به گزارش روزنامه «هشت صبح» متین بیگ تاکید کرد: «لجاجت هم یک حد و حدود دارد. هر چیزی را ما نمیتوانیم بیشتر از این تحمل کنیم. ما میخواهیم که صلح بیاید در این مملکت. صلح را از یک جایی شروع کنیم. یک تعداد زندانیان آمادهاند و ما آماده هستیم که آزاد کنیم. اول از کسانی شروع کنیم که خطر کمتر به جامعه دارند. اگر واقعا طالبان صلح میخواهند، چرا لبیک نمیگویند؟».
وی علاوه کرد، رهایی پنج هزار زندانی طالبان تعهد حکومت افغانستان نیست بلکه از آمریکا بوده است، اما حکومت برای رسیدن به صلح در این مورد انعطاف نشان داده است.
متین بیگ گفت، رهایی زندانیان طالبان مشروط به کاهش خشونت و مرحله وار صورت خواهد گرفت و حکومت آماده است که در مرحله اول ۴۰۰ زندانی طالبان را رها کند.
از سوی دیگر، گروه طالبان یکشنبه ۵ آوریل با نشر اعلامیهای امریکا و همکاران داخلی و خارجیاش را متهم کرد که توافقنامه صلح را نقض کرد اند.
براساس این اعلامیه، تأخیر در رهایی پنج هزار زندانی طالبان، حملات بر مراکز این گروه، حملات شبانه توسط نیروهای امریکایی و داخلی و حملات هوایی بالای جنگجویان این گروه از جمله دلایل نقض توافقنامه گفته شده است.
در این اعلامیه ذکر شده، گروه طالبان پس از امضای توافقنامه صلح به شهرهای بزرگ افغانستان، مراکز بزرگ نظامی و پاسگاه های که در روستاها اند و باعث تلفات غیرنظامیان می شود حمله نکرده است.
طالبان تاکید کرده: «از جهت امریکایی جداً می خواهیم که خودشان هم محتویات توافقنامه را رعایت کنند و دیگر همکاران شان را نیز به رعایت کامل توافقنامه متوجه بسازند» در غیر آن، این گروه دست به عمل باالمثل خواهد زد.
قابل ذکر است که توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان به تاریخ ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در دوحه قطر امضا شد و طالبان میگویند، براساس این توافقنامه باید پنج هزار زندانی شان و یک هزار زندانی دولت افغانستان آزاد شوند و پس از آن مذاکرات بین الافغانی شروع میشود.