کرونا در اسرائیل؛ چالش ‘یهودیان مومن’ و ممنوعیت تردد بین شهری در تعطیلات پسح

حق نشر عکس
AFP
شیوع کرونا در محلههای یهودیان اولترا اورتدوکس باعث نگرانی دولت و اعمال محدودیتهای شدیدتر در این مناطق شده است
در آستانه تعطیلات عید پسح، یکی از اعیاد اصلی یهودیان، دولت اسرائیل اعلام کرد که برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تردد بین شهری را از روز سهشنبه تا جمعه ممنوع میکند.
همزمان شیوع کرونا در محلههای یهودیان اولترا اورتدوکس که عقایدی به شدت مذهبی دارند و به عنوان یهودیان متعصب شناخته میشوند باعث نگرانی دولت و اعمال محدودیتهای شدیدتر در این مناطق شده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرده که همزمان با شروع ایام عید پسح ساکنان شهرها و روستاها از ساعت چهار بعد از ظهر روز سهشنبه تا هفت صبح جمعه حق خروج از منطقه خود را ندارند.
یکی از نگرانیهای دولت که آقای نتانیاهو هم به صراحت درباره آن هشدار داده رسم مهمانی شام “سِدِر پسح” است که به صورت گروهی برگزار میشود.
نخست وزیر اسرائیل تاکید کرده که چهارشنبه شب که زمان این ضیافت است، مراسم صرف شام فقط باید با حضور کسانی باشد که در یک خانه زندگی میکنند.
عید پسح، یکی از سه عید بزرگ یهودیان، یادآور خروج آنها از سرزمین مصر و “رهایی از بردگی فرعون” است که در نخستین هفتههای بهار همراه با برگزاری آیینهای نیایش و ضیافتهای گروهی جشن گرفته میشود.
- کرونا؛ پلیس اسرائیل حریف تشییعکنندگان خاخام یهودی نشد
- تلفن همراه مبتلایان به کرونا در اسرائیل ردگیری میشود

پخش این فایل در دستگاه شما پشتیبانی نمی شود.
محله بنی براک در نزدیکی تلآویو که منطقهای به شدت مذهبی و دارای یکی از بالاترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در اسرائیل است از روز جمعه به صورت کامل در قزنطینه قرار گرفته است و سربازان ارتش برای اعمال محدودیتها فراخوانده شدهاند.
به گفته مقامهای بهداشتی و درمانی برآورد میشود که ۴۰ درصد از جمعیت ۲۰۰ هزار نفری بنی براک به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت اسرائیل تا روز دوشنبه در مجموع ۹ هزار نفر به کرونا مبتلا شدهاند و نزدیک به ۶۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
تام بیتمن، خبرنگار بیبیسی که به منطقه “مئه شعاریم” یکی دیگر از مناطق اولترا اوتدوکس نشین اسرائیل در بیتالمقدس رفته، میگوید منابع بیمارستانی به او گفتهاند حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا از محلههای به شدت مذهبی هستند.
این در حالی است که یهودیان اولترا اورتدوکس حدود ۱۲ درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل میدهند.
آویگال بعر، پرستار یکی از بیمارستانهای بیتالمقدس، به بیبیسی گفت که در مواردی روند درمان یهودیان متعصب به مشکل میخورد “چون آنها میخواهند ابتدا با خاخام خود درباره این موضوع صحبت کنند و ما باید منتظر جواب بمانیم.
حق نشر عکس
AFP
اسرائیل محدودیتهای شدیدی برای مقابله با شیوع کرونا وضع کرده است
خبرنگار بیبیسی میگوید جامعه یهودیان اولترا اورتدوکس در بسیاری از موارد بیاعتمادی شدیدی به مقامهای خارج از این جامعه دارند و به نوعی در بعضی تصمیمها به صورت خود مختار عمل میکنند.
از آغاز محدودیتها در اسرائیل، پلیس بارها با مشکل تجمع یهودیان مذهبی روبرو بوده در حالی که چنین تجمعاتی ممنوع اعلام شده است.
از جمله چندی پیش شرکت صدها نفر در مراسم تشییع یک خاخام در منطقه بنی براک خبرساز شد که پلیس نتوانست مانع از برگزاری این مراسم شود.