بهبود نسبی بازارهای مالی جهان؛ وعده هفت کشور صنعتی جهان درحمایت از اقتصاد جهان

حق نشر عکس
Getty Images
وزاری دارایی و روسای بانکهای مرکزی هفت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه هفت در نشستی که به صورت کنفرانس ویدیویی برگزار شد، گفتهاند تمامی اقدامات ممکن را برای حفاظت از اقتصاد جهان در برابر ویروس کرونا به کار خواهند گرفت.
تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن گفته است نمایندگان این هفت کشور ثروتمند در صورت لزوم اقداماتی، از جمله مالی، برای حمایت از اقتصاد جهان در ستور کار خود قرار خواهند داد.
دیروز هم بانک مرکزی اروپا آمادگی خود را برای تهدیدات ناشی از کرونا اعلام کرده بود.
آقای آسو گفته نوع اقدامات بسته به کشور متفاوت خواهد بود؛ البته جزئیاتی درباره این اقدامات منتشر نشده است.
بیش از ۷۷ کشور جهان هم اکنون درگیر ویروس کرونا هستند.
همزمان ارزش سهامهای بینالمللی در بازارهای اروپایی در معاملات امروز سهشنبه (۱۳ اسفند) که از دیروز تقویت شده بود امروز هم بهبود یافت و نفت هم شاهد افزایش قیمت بوده است.
در اولین معاملات امروز ارزش شاخص اصلی اروپایی (Euro Stoxx ۵۰) و همچنین شاخص کلی در بازار سهام فرانکفورت هر دو ۰/۸ درصد بهبود یافتند؛ در لندن؛ شاخص فوتسی ۱۰۰ شاهد ۰/۷ درصد افزایش ارزش بود.
امروز روند مشابهی در بازارهای آسیایی در جریان بود؛ در این معاملات یکی از اصلیترین شاخصهای آمریکا (اساندپی ۵۰۰) یک درصد افزایش یافت؛ هر چند شاخص کلی در بازار سهام توکیو شاهد ۱/۲ درصد افت بود.
نفت هم در معاملات امروز به تقویت قیمت خود ادامه داد و قیمت هر بشکه برنت با نیم درصد افزایش نسبت به دیروز به بالای ۵۳ دلار رسید؛ دیروز و با باز شدن بازارهای جهانی قیمت نفت پس از افتهای متوالی بیش از دو دولار و بیست سنت در هر بشکه افزایش یافته بود.

پخش این فایل در دستگاه شما پشتیبانی نمی شود.
هفته پیش یکی از بدترین روزهای بازار بورس بود؛ نگرانی سرمایهگذاران از پیامدهای منفی شیوع ویروس کرونا بر روند سرمایهگذاری در بازارهای مالی باعث فروش عمده سهام توسط بسیاری از سهامداران شد و بدترین هفته از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ برای این بازار رقم خورد و قیمت طلا هم به بالاترین قیمت خود در هفت سال گذشته رسید که بعدا نرخ آن کاهش یافت.
در آخرین روز فعالیت این بازار (جمعه ۲۸ فوریه) شاخص کلی سهام در بازارهای اروپای، آسیایی و آمریکا شاهد افت بودند.
هفته پیش همچنین قیمت نفت شاهد ۲ تا ۳ درصد کاهش بود و هر بشکه نفت خام برنت به ۵۱ دلار هم رسید که حالا این قیمت بهبود یافته است.
حق نشر عکس
Reuters
هفته پیش بدترین هفته بازارهای بینالمللی بورس از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ رقم خورد
در حالیکه گسترش ویروس کرونا در خارج از مرزهای چین ادامه دارد؛ رقم دقیقی از میزان خسارات ناشی از شیوع این ویروس در جهان در دست نیست.
صندوق بین المللی پول درباره تبعات آن بر رشد اقتصاد جهانی هشدار داده است.
به پیش بینی صندوق بین المللی پول، اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ حدود ۳/۳ درصد رشد خواهد داشت؛ البته با اتفاقات اخیر احتمال آن میرود این رقم کاهش یابد.
با محدود شدن جابجایی مسافران پیشبینی شده فروش بلیت هواپیما به کشورهای خاورمیانه و دیگر کشورهای جهان در هفتههای آینده با کاهش روبرو شود و این صنعت هم خساراتی را متحمل شود.
ارزش سهام شرکتهایی نظیر لوفت هانزای آلمان، ایرفرانس-کیالام و ایزی جت کاهش یافته است.
انجمن بینالمللی حملونقل هوایی هفته اعلام کرده است که شرکتهای هواپیمایی در سال جاری میلادی احتمالا ۲۹ میلیارد دلار ضرر خواهند کرد؛ بر همین اساس گفته شده عمده این ضرر متوجه شرکتهای هواپیمایی چینی و آسیایی خواهد بود.