پوشش لباس بومی «اریک اسوبواتنگ» سفیر جدید غنا طی دیدارش با حسن روحانی رئیسجمهوری ایران در تهران باعث جنجال در رسانههای خبری ایران شد.
برخی از رسانههای ایرانی ضمن پوشش خبری این دیدار، پوشش لباس بومی سفیر غنا را «پوششی عجیب» توصیف کردند. اما در مقابل بسیاری از کاربران از نوع پوشش خبری رسانهها ایران انتقاد کرده و نوع لباس سفیر غنا را یکی از روشهای«حفظ اصالت بومی کشورش» نامیدند.برخی منتقدان نیز به نقد لباس حسن روحانی رئیسجمهوری ایران پرداخته و آن را لباس بومی ایرانی ندانستهاند . این منتقدان گفتند، ایراد اصلی که بر لباس روحانی وارد است و آن را از لباس بومی سفیر غنا عجیبتر میکند این است که لباس جناب روحانی هیچ تطابقی با هیچکدام از لباسهای بومی، سنتی یا محلی مناطق مختلف ایران ندارد.
برخی از کاربران با انتقاد از کسانی که بر سر نوع لباس سفیر غنا ایراد گرفتهاند، نوشتند که نوع پوشش لباس سفیر غنا بومی و سنتی است در حالی است که پوشش لباس حسن روحانی رئیسجمهوری ایران ریشه در لباس بومی یا سنتی ایران ندارد. گفتنی است که مردم ایران در مناطق مختلف این کشور به دلیل تنوع قومی لباسهای بومی مختلفی دارند، اما محدودیتهایی که اغلب در خارج از چارچوب قانون اداری ایران توسط مسئولان غیر بومی تحمیل میشود، مانع پوشش لباس محلی در محیط کاری قومیتها شده است. از نظر قانونی هیچ مصوبهای یا قانونی برای منع پوشش لباس محلی در قانون اساسی ایران وجود ندارد اما این ممنوعیتها در راستای سیاست مسئولان غیر محلی که اغلب نگاه امنیتى به مناطق قومى دارند، اجرا مىشود. این مسؤلان اغلب کارکنان ادارها در مناطق قومى را به پوشیدن لباس رسمی یا به عبارتی کت و شلوار اروپایی مجبور مىکنند.