در کمپهای ترک اعتیاد ایران چه میگذرد؟

۲۰ فروردین ۱۳۹۹
گفتوگو با نسیم روشنایی
شاید بتوان چکیده یافتههای پژوهش نسیم روشنایی درباره شکنجه و آزار جسمی و روحی در کمپهای ترک اعتیاد در ایران را در این جملههای «رضا» خواند، یکی از کسانی که تجربههایش را با او در میان گذاشته بود:
«در کمپهایی که ماده شانزدهیها را میآورند ضرب و شتم شدید وجود دارد. خودم به چشم خودم دیدم که کسی را کشتند. حدود چهار سال پیش در کمپی اجباری در خاورشهر بودم. پسری برای فرار وایتکس خورده بود، ماده شوینده. کارمندهای کمپ یک روز بعدش فهمیدند و آنقدر کتکش زدند که معدهاش خونریزی داخلی کرد. قبل از کتک هنوز معدهاش خونریزی نکرده بود، اما از کتک شدیدی که خورد معدهاش خونریزی کرد و پسر مرد.»
رضا، ۴۲ ساله و مجرد است و سالها شغلش جوشکاری بوده. او یکی از چندین نفری است که تجربه اعتیاد، رفتن به کمپهای ترک اعتیاد و برخورد خشونتبار در آنجا را داشته و این تجربهها را در میان گذاشته. حالا به سراغ نسیم روشنایی، روزنامه نگار زمانه میرویم تا از او بیشتر درباره پژوهشاش و یافتههای این پژوهش بپرسیم.
🔻پژوهش نسیم روشنایی را اینجا بخوانید:
دسته بندیها: شنیدنیها, مصاحبه
کلیدواژه ها: آسیب های اجتماعی, اعتیاد, بهزیستی, بیماری اعتیاد, تولدی دوباره, جرم انگاری اعتیاد, خشونت, خشونت به مددجویان اعتیاد, خودکشی, درحاشیه, دستگیری معتادان, سازمان های خیریه, سازمانهای مردم نهاد, سپاه, سیاست, شکنجه, شکنجه معتادان, طلوع بی نشان ها, فقر, قتل, قوانین مبارزه با مواد مخدر, ماده شانزده, معتاد متجاهر, نسیم روشنایی, نقض حقوق بشر, نیروی انتظامی, پژوهش های زمانه, کمپ های ترک اعتیاد